Chosen language
  HU - Magyar
  When you switch, the information available in that language is displayed.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Csapatunk
A BGE közel 18.000 hallgatójával a hazai felsőoktatás első számú üzleti egyeteme. Felmérve felelősségünket és merítve tradicionális értékeinkből, összetartó közösségünkkel ma már stratégiai szinten, tudatosan dolgozunk azon, hogy iránymutatással és példamutatással járuljunk hozzá egy fenntarthatóbb jövőhöz. Fenntarthatósági stratégiánk megvalósítását a Fenntarthatósági Tanács irányítja, mindennapi működését a belső közösség tagjaiból álló Fenntarthatósági Hálózat támogatja. 

Rólunk 

A BGE fenntarthatósági tevékenységének irányítása több szinten valósul meg:

Egyetemi Fenntarthatósági Tanács 

A fenntarthatósági stratégia gyakorlati megvalósítása érdekében az Egyetem vezetősége 2017 szeptemberében létrehozta a BGE Fenntarthatósági Tanácsát a legkiválóbb szakértők bevonásával, akik pro bono vállalásként látják el megbízásukat. Az öt külső és két belső tagot - akik a tudományos és üzleti élet kiválóságai - a BGE rektora és a kancellárja kérte fel. Az Egyetemet Dr. Radácsi László, stratégiai rektorhelyettes és Dr. Sipos Zsuzsanna, HR igazgató képviseli. A Tanácsot két társelnök vezeti, ezt a pozíciót a tagok döntése alapján, Pogány Éda Glória és Dr. Radácsi László tölti be. Az EFT feladata a fenntarthatósági stratégiában foglalt célok teljesülésének nyomon követése, a belső fejlesztések támogatása, részvétel a fenntarthatósági eredmények kommunikációjában. 

Az EFT Tagjai 
 • Ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója
 • Olajos Péter, a Körforgásos Gazdaságért Alapítvány elnökhelyettese 
 • Pogány Éda Glória, a Syngenta Business Sustainability (EE) vezetője 
 • Dr. Radácsi László, a BGE stratégiai rektorhelyettese
 • Dr. Schillinger Attila, az ESG Core Kft. alapítója
 • Dr. Sipos Zsuzsanna, a BGE HR igazgatója
 • Sódar Gabriella, a Kék Bolygó Alapítvány üzletfejlesztési vezetője
Örülök, hogy részese lehetek annak a fontos folyamatnak, ami a BGE-nél elkezdődött, véleményem szerint a fenntarthatósági stratégia lényeges eleme az egyetem jelenlegi és jövőbeni sikerének. Remélem, hogy a vállalati, és az oktatással, kutatással foglalkozó szakértők itt a gyakorlatban is közös értéket teremtenek majd, ezen fogok dolgozni a Tanács tagjaival együtt.
Pogány Éda Glória
Egyetemi Fenntarthatósági Hálózat 

Szintén 2017 szeptemberében megalakult a Fenntarthatósági Hálózat, amely a projektek egyetemi szintű koordinációját látja el. A Hálózat tagjait az Egyetem vezetése kérte fel, és az Egyetem oktatói, különböző területről érkező szakértő munkavállalói és hallgatói alkotják. Fő feladatuk a projektek nyomon követése, a belső kommunikáció támogatása, javaslattétel új projektekre. A Hálózat 2019 decemberében új tagokkal bővült, jelenleg 24-en tagjai a szervezetnek. Az EFH vezetője Nagy Andrea, aki egyben az Egyetem Fenntarthatósági Központját is vezeti.  Az EFH-ban tevékenykedő kollégák és hallgatók önkéntesen látják el tevékenységüket, és mi nagyon büszkék vagyunk értékteremtő munkájukra. Minden tag szakmai tudásának legjavát adja a feladatba, hitvallásukkal pedig ösztönzően hatnak mindannyiunkra. Bátran mondhatjuk, hogy az EFH tagjai a fenntarthatóság nagykövetei a BGE közösségében.

Egyetemi Fenntarthatósági Központ (EFK) 

Az EFK az Egyetem önálló funkcionális szervezeti egysége, mely a rektornak közvetlenül alárendelve végzi feladatait: az Egyetem Fenntarthatósági stratégiájának megvalósulásáért, valamint a fenti egységek, szereplők és folyamatok szakmai és operatív támogatásáért felel. Főbb feladatai a fenntarthatósági kommunikáció támogatása, folyamatos belső edukáció szakmai támogatása és szervezése, külső szakmai képviselet ellátása, célok teljesülésének mérése és a fenntarthatósági adatok áramlásának koordinációja. Az EFK célja, hogy tevékenységével hozzájáruljon az egyetem fenntarthatóbb működéséhez, valamint a felelős szervezeti kultúra kialakításához. Ismerd meg a Fenntarthatósági Központ munkatársait! Ha kérdésed, javaslatod merülne fel, keress minket bátran!

A Fenntarthatósági Központ csapata