Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Doktori képzés

Ha érdekel az oktatás-kutatás világa, szívesen hallgatnád a lelkes tapsot az előadásod végén, emellett csendes magányodban is szívesen írsz, kutatsz és vonsz le következtetéseket, akkor érdemes elgondolkodnod az oktatói-kutatói életpályán. Ezzel párhuzamosan pedig a továbbtanuláson, hiszen a tudományos fokozat megszerzésének alapvető feltétele a mesterdiploma megléte. Ezt követően jöhet a doktori képzés a doktori iskolában, végén a doktori fokozattal, amelynek megszerzése kétségkívül egyfajta belépő a tudományos világba. A tudományos minősítés pedig elengedhetetlen feltétele az egyetemi oktatói előrehaladásnak, a tudományos kutatóhelyeken történő folyamatos előrelépésnek.

Egyetemünkön indult el hazánkban az első olyan doktori iskola, amely alkalmazott tudományok egyeteme státusszal rendelkező intézményben létesült. A BGE Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskolája (BGE VGDI) a vállalkozásokra és azok fejlesztésére fókuszál. Elsősorban a kis- és középvállalkozások üzleti és menedzsment tématerületeit helyezi képzési és kutatási középpontjába. A társadalomtudományok tudományterületen, gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban, ezen belül a vállalkozások kutatásának területén kíván kutatókat képezni.

Doktori iskolánkban a gazdasági jellegű mesterszakokra épülő képzést folytatunk, de iskolánk nyitott más mesterszakos végzettséggel rendelkező jelentkezők előtt is, akik a vállalkozás- és gazdálkodástudományok terén kívánnak tanulmányokat folytatni. 

2020 szeptemberétől pedig már angol nyelvű PhD képzés is elérhető.

További részletek a BGE Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskolájának létrejöttéről, előzményeiről ITT olvashatók.