Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Egyetemi levelezés használata mobiltelefonról

Az egyes telefontípusokon futó szoftverek eltérő beállítással bírhatnak, de többnyire egyező a készülékek levelező kiszolgáló beállítása. Ha a lenti leírás alapján mégsem sikerülne elérni a BGE-es levelezést, kérjen segítséget a kari / központi informatikai osztálytól. Nyissa meg a levelező kiszolgálót telefonján az E-mail feliratú ikonnal, vagy kattintson a beállítások ikonra és ott válassza az e-mail és fiókok, fiók hozzáadása menüt.

 

Ellenőrizze, hogy van-e elérhető internet kapcsolat a készüléken.


Adja meg az email címét, majd a fiók típus kiválasztásánál válassza ki az Microsoft Exchange ActiveSync lehetőséget. Néhány készüléken előfordulhat, hogy előbb kell a fiók típust kiválasztani, és utána a felhasználónevet és a jelszót megadni. 
A levelező mobil kliens ettől kezdve a szükséges szerverbeállításokat megától megtalálja. Amennyiben ez mégsem sikerül úgy egyetemi e-mail címének (vezetéknév.keresztnév@uni-bge.hu)  és a hozzá tartozó tanulmányi rendszerek eléréséhez is használt jelszavávanak beírása után az alábbi képen látható exchange szervercím megadása is szükséges:A végső beállításoknál a frissítés legyen Push szolgáltatás vagy elemek érkezésekor (amint levél érkezik, a telefon jelzi azt), a szinkronizálás javaslatunk szerint legyen két hét, így visszamenőleg ezeket a leveleket fogja letölteni. Válasszák ki a szinkronizálni kívánt tételeket, ha csak a leveleket akarják, úgy vegyék ki a jelölőket a Névjegyek, a Naptár, és a Feladatok mellől.
A beállítások befejezéséhez aktiválni kell az eszközadminisztrátort, mely biztosítja, hogy az eszköz idegen kézbe kerülése esetén is (pl: lopás, elvesztés) az eszközön lévő egyetemi adatok, elérések, az informatika által távoli elérés segítségével hozzáférhetetlenné, vagy törlésre kerülhessenek

 

 

Kérdés esetén 

Amennyiben a szolgáltatások beállítása, használata során problémába ütköznek, kérjük írjanak az informatika@uni-bge.hu e-mail címre, a hiba részletes leírásával (lehetőleg képernyőkép csatolásával).