Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Egyenlőség és sokféleség az Egyetemen

A BGE-n törekszünk a sokszínűség figyelembevételével befogadó környezetet teremteni, és elfogadni, hogy az emberek sok szempontból különböznek egymástól. A különbségek megértése, értékelése és hatékony kezelése hozzájárul az egyéni és szervezeti sikereinkhez.  

Vannak helyzetek, amikor támogatásra van szükségünk. Vannak helyzetek, amikor kilógunk a sorból, amikor mi vagyunk kisebbségben, amikor mi vagyunk a mások, a furcsák, az idegenek. Vannak helyzetek, amikor mi tudunk támogatást nyújtani másoknak, amikor mi vagyunk többségben, amikor ismerősek vagyunk, biztonságban vagyunk, képesek vagyunk.   

A sokféleség elfogadása különböző tapasztalatokat és perspektívákat eredményez, amelyek segítenek nekünk jobb jövőt építeni. Az esélyegyenlőség azt jelenti, hogy a társadalom minden tagjának egyenlő esélye van a társadalomban való teljes és hatékony, másokkal azonos alapon történő részvételhez. Az embereket méltányosan, negatív előítélet nélkül kezeljük, és olyan feltételeket teremtünk a társadalomban, az egyetemen, a munkahelyen, az élet minden területén, amelyek ösztönzik és értékelik a sokszínűséget és nem sértik az emberi méltóságot. 

A BGE-n igyekszünk lehetőségeket teremteni mindenkinek, az alulreprezentált, vagy valamilyen szempontból hátrányos helyzetű csoportok, emberek számára is a teljes és hatékony, másokkal azonos alapon történő részvételhez.  

Olyan szervezeti kultúra létrehozása a célunk, amelyben mindenki tiszteletben tartja a másikat és ahol mindenki önmaga lehet. 

Az egyenlőség és a sokféleség kérdésével egyetemünkön a Fenntarthatósági és Esélyegyenlőségi Iroda foglalkozik, hogy „Mindenkinek legyen lehetősége”. Amennyiben úgy érzed, hogy támogatásra szorulsz, fordulj hozzánk bizalommal!

További hasznos linkek:

BGE Etikai Bizottsága

Esélyegyenlőségi törvény

play button
05:01
Átértékeled? - Az a baj (Bëlga cover)
P2015 1G Records Főhősök/Közreműködők: Abramov Dani, Horváth Roland (RapStars) Erdős Balázs, Medetz Attila (Baltazár Színház) Fekete Gy. Viktor (feketegyviktor.hu) Juhász Tomi (Davies Korner, Vaklárma) Veres Robi (MCDC) Jelelők: Hetrovicz Máté Vörös Viktória Szervezők: Bényi Kati Gönci Som Kinga ...
play button
12:19
Láthatatlan elnyomások rendszere | Dániel Csángó | TEDxLibertyBridgeWomen
Dániel élete egyetlen éjszaka alatt drámaian megváltozott. Egy autóbaleset miatt 20 évesen kerekesszékbe került. A balesetet három év rehabilitáció követte, és hét év kellett ahhoz, hogy el tudja engedni régi életét. Ma a Mozduljunk ki! mozgalom társalapítójaként azon dolgozik, hogy segítsék a fiata...