Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kiutazó Erasmus hallgatók

Általános információk


Erről az oldalról azokat a hasznos általános információkat éritek el, amik a sikeres, elnyert Erasmus pályázás esetén nyújt segítséget a mobilitás megszervezésében, de azoknak is javasolt átnézni, akik külföldi mobilitást terveznek.


IDE KATTINTVA éred el az általános információkat, az oldal további részében az Erasmus iránytűt találod.

Erasmus Iránytű


A BGE modellváltás kapcsán számos szervezeti átalakulás és változás történt. Jelen iránytű célja, hogy az átmeneti időszakban segítse az Erasmus+ ösztöndíjasokat és leendő pályázókat. A gyorsabb és átláthatóbb ügyintézés érdekében az Office Form-ot fogjuk használni. Az Office 365 fiókhoz való hozzáférésről ezen a tájékoztató oldalon olvashattok: 

Tájékoztató az O365 szolgáltatásról (uni-bge.hu) 

Előfordulhat, hogy olyan adatokat, dokumentumokat kérünk tőletek melyeket már sokszor máshol egyszer megadtatok, kérjük ez esetben is együttműködéseteket és megértéseteket. 

I. Hol érhetsz el bennünket?


Az elsődleges kommunikációs csatorna az erasmus@uni-bge.hu igyekszünk mielőbb válaszolni. 

Ha nem kapsz választ a kérdéseidre ebben a dokumentumban, van lehetőséged időpontot foglalni az Erasmus+ Virtuális Irodába az alábbi linken: 

https://calendly.com/bge_erasmus/bge-erasmus-virtual-office 

Alapvetően minden Hétfőn és Szerdán 10:00 és 11:30 között tudunk a rendelkezésedre állni. Ettől történhet eltérés rendezvény vagy szünet miatt. Az időpont lefoglalása után ezen a linken tudsz majd csatlakozni: https://whereby.com/bge_erasmus 

II. Kiutazó, már kint lévő, vagy már hazaért ösztöndíjasok számára

Ha szerencsésen megérkeztél a fogadó intézménybe és van szerződésed, megkaptad az ösztöndíjad, nincs más teendőd, mint feltölteni a Certificate of Arrival-t az alábbi linken: 

https://forms.office.com/r/Exy1fRN0Hw 

Ha változás történik a Learning Agreement-edben a módosított dokumentumot is itt tudod feltölteni.

Amennyiben még nincs Erasmus+ ösztöndíj szerződésed, kérjük mielőbb add meg a szerződéskötéshez szükséges adataidat és töltsd fel a szükséges dokumentumokat az alábbi linken: 

https://forms.office.com/r/PbtJJwpNRS 

Ez alapján kollégáink elkészítik a szerződésed, melyet emailben kapsz meg. Ha bármilyen hibát találsz, akkor kérjük jelezd az erasmus@uni-bge.hu címen. A végleges szerződésed két példányban kérjük kinyomtatni és aláírni, majd eljuttatni irodánkba. Ezt megteheted személyesen a 1149 Buzogány utca 11-13, E épület portáján személyesen, vagy postai úton. Ha már aláírtad és eljuttattad a szerződést hozzánk, igyekszünk mielőbb továbbítani aláírásra és utalásra. 

Többen vannak, akik teljes akadémiai évre utaznak. A Tempus Közalapítvány legfrissebb tájékoztatása alapján a 2020-as Erasmus+ projekt végdátuma 2022. július 31. ami nem mindenki esetében fedi le a teljes akadémiai évet. Annak érdekében, hogy a teljes időszakot tudjuk finanszírozni, ilyen esetekben az őszi félévet a 2020-as projektből tudjuk finanszírozni, a tavaszi félévet pedig az új Erasmus+ projektből. Ez azt jelenti, hogy két külön ösztöndíjszerződést kell kötnünk. Az őszi félévre vonatkozó szerződést amilyen hamar csak lehet, szeretnénk mindenkivel megkötni és folyósítani. A tavaszi félévre vonatkozót, pedig amint 

elérhetővé teszi a Tempus Közalapítvány az új projekthez kapcsolódó új szerződésmintát. Az ösztöndíj összege nem változik. Kérjük ezen hallgatókat is, hogy mielőbb töltsék ki a Contracting Form-ot: 

https://forms.office.com/r/PbtJJwpNRS 

FONTOS! A megjegyzés rovatban kérjük tüntessék fel, mikor ér véget az őszi félév (a vizsgaidőszakot is beleszámítva). Ez lesz ugyanis az első szerződés végdátuma. Az ezt követő nap lesz a második szerződés mobilitás kezdő dátuma. Mindenkivel egyénileg fogunk egyeztetni a pontos részletekről. 

Sokan kérdeztétek, mi a teendő, ha már elnyertétek az ösztöndíjat az Őszi félévre, de végül úgy döntöttetek halasztotok tavaszra, esetleg fogadó intézményt cserélnétek. Mivel nem minden információ áll rendelkezésünkre, ez esetben arra kérünk, a hamarosan megjelenő új pályázati felhívás keretében ismét nyújtsd be a pályázatod a kívánt változtatásokkal. 

FONTOS! A pályázat benyújtása előtt a megjegyzés rovatban feltétlenül jelezd: 

  1. hogy már tavasszal elnyerted az ösztöndíjat 
  2. mi volt az eredetileg megítélt célország és szemeszter 
  3. mi módosult, illetve min szeretnél módosítani

Sokan vannak, akik a szervezeti átalakulás miatt még nem tudtak elszámolni. Ezt minél hamarabb szeretnénk feldolgozni és orvosolni. Ha ez az eset áll fenn, kérünk töltsd fel a beszámoláshoz szükséges adatokat és dokumentumokat az alábbi linken: https://forms.office.com/r/g3yANSX94B

Kollégáink ellenőrzik, és ha minden rendben továbbítják utalásra. 

Minden ösztöndíjas megkapta emailben a kiegészítő támogatásokkal kapcsolatos pályázati felhívást. A pályázati határidő minden esetben 2021. szeptember 30. A szociális támogatások kapcsán október első hetében döntést hozunk és tájékoztatjuk pályázókat. A plusz támogatást egy összegben fogjuk folyósítani melyhez szükség lesz egy szerződésmódosításra. Az érintetteket emailben tájékoztatjuk a teendőikről.

Amennyiben korábbi mobilitásodhoz kapcsolódóan Vis Maior kérelmet nyújtottál be, de nem kaptál választ, az ügyed elakadt kérjük töltsd ki az alábbi űrlapot és töltsd fel a kapcsolódó dokumentumokat: https://forms.office.com/r/Tt2TtSEAzA 

Igyekszünk mielőbb kideríteni és lezárni a kérvényeket.

Azon hallgatók, akik elnyerték az Erasmus+ szakmai gyakorlatot, kiutaztak és nem volt aláírt szerződésük, vagy most fognak utazni és még nincs szerződésük, kérjük mielőbb töltsék ki az alábbi űrlapot: https://forms.office.com/r/CFKG431D0r és igyekszünk minél gyorsabban generálni és továbbítani a szerződésüket.

III. Leendő pályázóknak


Ha szeretnél te is Erasmus+ programban részt venni, minden ősszel és tavasszal lesz pályázati kiírás. Az őszi forduló hamarosan indul, legkésőbb 2021. október 5-ig tudod majd benyújtani a pályázatod az alábbi oldalon: https://uni-bge.hu/hu/hallgatoi-fiok/erasmus-jelentkezes-tanulmanyi-mobilitasra 

Neptun üzenetben fogunk mindenkit értesíteni amikor él a felület, de addig is böngésszétek a 

https://uni-bge.hu/hu/hallgatoi-fiok/erasmus-tajekoztato-oldal -t valamint kérdéseitekkel keressetek az erasmus@uni-bge.hu címen, vagy foglaljatok időpontot az Erasmus+ Virtuális Irodába. 

A BGE Erasmusos partnerintézményei


PSZK partnerintézményei

KKK partnerintézményei

KVIK partnerintézményei