Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Kapcsolódjon hozzánk!
Egyetemünk évtizedek óta aktív és szoros kapcsolatokat ápol a hazai gazdaság meghatározó szereplőivel, és stratégiánkban az üzleti partnerségek építése régóta kiemelt pillér. 2020-tól azonban a legmagasabb szintű akadémiai támogatást és koordinációt kaptak a vállalkozásfejlesztéshez, az innovációhoz és a vállalati partnerségekhez tartozó területek azzal, hogy stratégiai és innovációs rektorhelyettesi pozíciót hoztunk létre. A változás azért is lényeges, mert így a vállalati partnerek számára egy átláthatóbb rendszer jött létre, és a vállalkozások egyszerűbben találhatnak utat az oktatás és kutatás világához.  

Az Egyetemmel való együttműködési lehetőségek igen szerteágazók, így azt gondoljuk, hogy iparágtól és mérettől függetlenül minden vállalkozás találhat köztük számára érdekeset, hasznosat. Az alábbi kérdés-válasz részben összegyűjtöttük azokat a területeket, melyekre értékajánlatunk elsősorban vonatkozik, illetve az értékajánlat menüpontban ezeket tematikusan és részletesen be is mutatjuk. Érdemes az oldalakat elolvasni, és kérdéseivel, javaslataival hozzánk fordulni! Segítünk abban, hogy megtaláljuk az Egyetemen belül a legmegfelelőbb partnert az ön vállalkozása számára. 

Kérdésem van!

Az oktatásban számos formája van a gyakorlati tapasztalatok, ismeretek megosztásának. Nyitottak vagyunk vendégelőadásokra, de akár rendezvényeinken való előadói részvételre is. Az oktatásban való együttműködés további formája lehet emellett a közös kurzusfejlesztés, vállalati tanszék létrehozása, szakdolgozat konzultáció, részvétel záróvizsga bizottságban, esettanulmány fejlesztés, vállalati- és üzemlátogatások. Ezekről ITT olvashat bővebben.

Ha további információra lenne szüksége, keressen minket a partnership@uni-bge.hu email címen. 

A BGE széles képzési palettával rendelkezik azok számára, akik szeretnék felfrissíteni tudásukat, vagy akár új területeken szeretnének korszerű tudáshoz jutni. Szívesen gondolkodunk együtt cégre szabott képzési programok kidolgozásáról is.  Ha kifejezetten vállalkozásfejlesztés témában érdeklődne, ITT található még több információ, ha pedig általánosságban képzéseinkről érdeklődne, kattintson IDE!

A duális képzés célja a jövő szakembereinek gyakorlatorientált képzésén keresztül a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A képzésben a hallgató a felsőoktatási tanulmányai mellett egy partnerszervezetnél a képzési idő alatt gyakorlatot végez. A vállalatoknak így még a diplomaszerzést megelőzően lehetőségük van arra, hogy saját igényeiknek megfelelően képezzék a jövőbeli munkavállalóikat. A duális képzésnek köszönhetően szakmai képzéseket tarthatnak hallgatóiknak, a fiatalok pedig megismerkednek a vállalati kultúrával, feladatokkal, munkakörökkel, így amikor friss diplomásként felveszik őket, nem lesz szükség a drága továbbképzésekre és nem veszítenek heteket a beilleszkedéssel. Emellett a vállalatok a szoros egyetemi együttműködésnek köszönhetően közvetlenül értesülhetnek a szakmai újdonságokról. Jelenleg a BGE-n 5 alapképzési szakon érhető el a duális képzés, több mint 50 vállalati partnerrel együttműködésben. A duális képzésről több információ ITT érhető el.

A képzésért felelős egyetemi kollégánk Dr. Kozák Tamás tanszékvezető, főiskolai docens, akit a Kozak.Tamas@uni-bge.hu email címen közvetlenül is kereshet.  

A BGE-n törekszünk kutatási eredményeink megosztására és az ismeretek átadására, hogy azok segítséget nyújtsanak a gyakorlatban, valamint hozzájáruljanak az eredményesebb működéshez is. Erről bővebb információt ITT talál. Nyitottak vagyunk az együttműködésre a munkaerőpiac szereplőivel a kutatások területén is, mely történhet kutatási témák ajánlásával, egyetemi infrastruktúra igénybevételével és akár közös kutatások megvalósításával is. 

Ha ilyen jellegű igénye vagy ötlete lenne, kérjük, keressen minket a partnership@uni-bge.hu email címen. 

Egyetemünk sikeres hazai, uniós és nemzetközi pályázati tevékenységet folytat számos olyan területen, amely valamilyen módon kapcsolódik a hazai vállalkozásokhoz, azon belül pedig kiemelten a kkv-szektorhoz. Az utóbbi években számos olyan oktatásfejlesztési projekt is megvalósult, amelynek célja megoldást találni valamilyen vállalati problémára, például iskolarendszeren belüli és kívüli komplett képzésekkel, oktatási anyagokkal, valamint üzleti mentorok készségfejlesztésével.  Célunk, hogy a jövőben szorosabban együttműködjünk magyarországi vállalkozásokkal, akár hazai, akár nemzetközi pályázatok megvalósításán keresztül is.

Ha ilyen jellegű együttműködésekben gondolkozik, kérjük, keressen meg minket a partnership@uni-bge.hu email címen. 

A vállalatok számára rendkívül vonzó annak a lehetősége, hogy kiváló hallgatóink az egyetemi éveik végén gyakornokként segíthessék a szervezet működését. Ez a vállalat számára friss lendületet, tudást és a jövőre nézve magasan képzett potenciális munkavállalót is jelent egyben.  A BGE-n természetesen segítséget nyújtunk partnereink gyakornoki programjai, állásajánlatai népszerűsítésében is: többek közt évente szervezünk Karrier Napokat, ahol a programokat meghirdetjük, így egymásra találhatnak hallgatóink és a szakmai gyakorlatot kínáló helyek. 

Ha ilyen jellegű együttműködésekben gondolkozik, kérjük, keressen meg minket a partnership@uni-bge.hu email címen. 

A BGE örömmel fogad és ajánl fel olyan szerződéses formájú együttműködési lehetőségeket, melyek a tudományos, közösségi, kulturális és sport rendezvények szakmai, természetbeni vagy anyagi eszközökkel történő támogatására irányulnak. Számos lehetőség van ezen a téren is, melyekről bővebben ITT olvashat, azonban különösen szeretnénk figyelmükbe ajánlani a „Biztos jövő ösztöndíj” programot, melynek keretében az Egyetemen a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő és a közösségi tevékenységben aktív hallgatóinkat támogatjuk. A fentieken túl lehetőség van vállalati ösztöndíj alapítására is. Ez a támogatási forma nemcsak anyagi támogatást jelent hallgatóink számára, hanem arra is lehetőséget biztosít üzleti partnereinknek, hogy a kiválasztott hallgatók szakmai gyakorlaton vegyenek részt náluk. 

Ha ilyen jellegű együttműködésekben gondolkozik, kérjük, keressen meg minket a partnership@uni-bge.hu email címen. 

Igen, Egyetemünk több kiváló adottságú helyszínen is kínál bérelhető termeket, tereket. Az intézmény infrastrukturális kínálatában műemléki épület és a fenntarthatóság jegyében kialakított modern létesítmény egyaránt megtalálható, így konferenciák, sajtótájékoztatók, tréningek helyszíneként is gondolhat ránk. A terembérlet kapcsán, illetve további szolgáltatásokért kérjük, kattintson IDE.

Ha ilyen jellegű együttműködésekben gondolkozik, kérjük, keressen meg minket a partnership@uni-bge.hu email címen.

Ha értékajánlatunkban nem talált megfelelőt vállalkozása számára, kérjük, keressen minket javaslataival! Nyitottak vagyunk az egyéb együttműködésekre és bízunk benne, hogy közösen megtalálhatjuk ennek módját!  

Ha ilyen jellegű együttműködésekben gondolkozik, kérjük, keressen meg minket a partnership@uni-bge.hu email címen.