Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Keleti Üzleti Akadémiai Központ (OBIC)

A Keleti Üzleti Akadémiai Központot (Oriental Business and Innovation Center – OBIC // Központ) a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hozta létre 2016-ban. Egyetemünk stratégiájával összhangban az OBIC legfőbb céljai közé tartozik az ázsiai gazdaságfejlesztési tapasztalatok közvetlen becsatornázása a magyar nemzetgazdaságba, valamint Magyarország és a kelet-ázsiai országok közötti oktatási, kutatási, kulturális és gazdasági kapcsolatok fejlesztése. 
Háttér 

Az OBIC 2016-os létrejöttét több tényező indokolta. Az átrendeződő nemzetközi gazdasági és politikai környezet Európában új távlatokat nyitott mind a külgazdasági kapcsolatokat, mind pedig a tudástranszfert tekintve Kelet-Ázsia és Magyarország között, és fokozott igényt támasztott a kelet-ázsiai régió nyelveit, kultúráját, gazdaságát ismerő, képzett és tapasztalt szakemberek iránt. A „keleti nyitás” politikája olyan új lehetőségeket teremtett, amelyek kiaknázásához az OBIC a hallgatói és kutatói mobilitás, a tudományos kutatás, az intézményközi kapcsolatok fejlesztése és a keleti nyelvek oktatása révén hátteret tud biztosítani. 

Küldetés 

Az OBIC általános célja a magyar gazdaság versenyképességének fejlesztése a kelet-ázsiai régió tapasztalatainak megértésén keresztül. Fontos szerepet tölt be a BGE nemzetközi stratégiájának megvalósításában és konkrét célkitűzése, hogy a keleti üzleti tanulmányok terén vezető intézménnyé váljon. Tevékenységeinek célországai India, Indonézia, Japán, a Kínai Népköztársaság, a Koreai Köztársaság, Malajzia, Szingapúr, Thaiföld, Vietnam és a Fülöp-szigetek, emellett pedig a csendes-óceáni térség egyéb államaira is figyelmet fordít. Az OBIC támogatja az ázsiai nyelvek és interkulturális menedzsment oktatását, téma- és célcsoportspecifikus tréningek szervezését és alkalmazott kutatások végzését, valamint mobilitási- és ösztöndíjprogramok kidolgozását, meghirdetését és működtetését. Az elmúlt 4 évben mintegy 50 oktató vett részt oktatási, kutatási projektekben és mobilitási programokban, illetve közel 450 hallgató végzett tanulmányokat az OBIC programjai keretében. 

KAPCSOLAT

Az OBIC fő weboldala folyamatosan frissülő tartalommal ITT érhető el. 

Facebook  

Instagram  

play button
02:19
OBIC - Bemutatkozás
A Keleti Üzleti Akadémiai Központ (Oriental Business and Innovation Center - OBIC) 2016-ban jött létre a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank együttműködésének eredményeként a kelet-ázsiai régió tapasztalatainak megértése és a régiót magas szinten ismerő szakemberek képzése érdekében...