Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Budapest Tourism Club

A Budapest Tourism Club (BTC) egy olyan hallgatói szervezet, amely vállalatszerű felépítésével segít tagjainak az előttük álló munkahelyi kihívásokra való felkészülésben és olyan gyakorlati, kézzelfogható tudás birtokába juttatja őket, mely segítségével kitűnhetnek a munkaerőpiac soraiból.

A Budapest Tourism Club, avagy BTC egy olyan diákszervezet, amely vállalatszerű felépítésével segít tagjainak az előttük álló munkahelyi kihívásokra való felkészülésben és olyan gyakorlati, kézzelfogható tudás birtokába juttatja őket, mely segítségével kitűnhetnek a munkaerőpiac soraiból.

Továbbá célunk, hogy megmutassuk tagjainknak, hogy milyen lehetőségeket rejt magában egy turizmusos diploma, és hogy már egyetemi éveik alatt körvonalazódjon előttük, milyen területek is érdeklik őket igazán a meglehetősen tág és szerteágazó elhelyezkedési lehetőségek közül.

Persze aki vállalkozni szeretne és a turizmus vagy a vendéglátás területén tervezi megvalósítani ötleteit, az is megtalálja nálunk a számára megfelelő témákat, kurzusokat, kapcsolatokat.

A szervezetbe bármely szemeszterben felvételt nyert hallgatók a szakmai fejlődés és a hasznos gyakorlati tudás mellett egy motivált hallgatókból álló, inspiráló közösséghez tartozás élményével gazdagodnak. 

Lehetőséget nyújtunk, hogy a hallgatók egyéni fejlődésükön keresztül kihozzák magukból és egyetemi éveikből a legtöbbet, hasznosítsák az órákon tanultakat a gyakorlatban is, illetve újabb és újabb soft skilleket sajátítsanak el. Mindezt a szervezet valamely Termináljának (Marketing, HR és Event Management) tagjaként.

A szervezet tagjai számára belsős kurzusokat, céglátogatásokat, tréningeket szervezünk a turisztika, a vendéglátás, a hotelmenedzsment, a gasztronómia vagy épp a térségfejlesztés területén. Nyílt előadásaink megszervezése például a rendezvényszervezés iránt érdeklődő hallgatóknak nyújt lehetőséget az egyéni szakmai fejlődésre.

Szervezeti képzésünk, a Talent Program egy 4 féléves gyakorlatorientált képzési rendszer, ami az egyetemi tanulmányokkal párhuzamosan végezhető. Ennek segítségével megtalálhatod a neked leginkább tetsző karrierutat a borászattól a rendezvényszervezésen át egészen a légitársaságok világáig. Így amit megtanulsz órán, azt egyből kipróbálhatod a gyakorlatban. De nem akárhogy! Partnercégeinkkel, például a magyarországi Four Seasonsszel együttműködve félévről félévre izgalmas projekteken dolgozhatsz.

Minden félév elején az irántunk érdeklődők ellátogathatnak infóestjeinkre, melyeken közelebbről is megismerkedhetnek szervezetünkkel. Ezután – már az újonnan felvett tagjainkkal – egy ún. bevonó táborban veszünk részt, ami segíti a közösség összekovácsolását. Félévenként több nyíltajtós (minden érdeklődő számára meghirdetett) előadást rendezünk, szintén turizmushoz és vendéglátáshoz kapcsolódó témáknál maradva, melyekre minden érdeklődőt (nem csak egyetemünk hallgatóit) szeretettel várunk. 

Emellett tagságunknak különböző turizmussal és vendéglátással kapcsolatos tréningeket, céglátogatásokat, workshopokat és jobbnál jobb közösségi programokat szervezünk.

A BTC a Youth Business Group tagszervezete, vagyis az ország legnagyobb egyetemista tehetségközösségének részese. Ezért tagjaink több, egyetemeken és szakterületeken átívelő projektben is részt vehetnek.

Egyetemtől és szaktól függetlenül minden első- és másodéves, nappali tagozatos hallgatóét, akit érdekel a turizmus, a vendéglátás vagy a rendezvényszervezés bármely területe, aki fejleszteni szeretné magát, aki már egyetemi évei alatt szeretne nagyobb erőkkel tenni valamit a jövőjéért, és aki szeretne egy szuper közösség tagja lenni.