Panyolai Szilvórium Zrt. kóstolóval egybekötött előadása

 

Előadó: Simon László a Panyolai Szilvórium Zrt. üzemvezető főzőmestere 


A pálinkafőzés hagyománya Panyolán a régmúlt időre nyúlik vissza. A panyolai prémium-termékek Magyarország legkedveltebb italai közé tartoznak.

 

Az előadás során megismerheted a pálinkakészítés titkait, a gyümölcs útját a fától a palackig.

Megkóstolhatod a magas értéket képviselő kézműves termékeket.

Megismerheted a történelmi háttér és a legújabb fejlesztési eredmények találkozását.

  

-     Megtudhatod az előadásból, mi fán terem a „Nemtudom” és a „Besztercei”? 

-     Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is?

-     Miért olyan különleges a Szatmári szilvapálinka?

-     Mitől olyan egyedi a Szabolcsi almapálinka?

-     Hogyan kerül a Szatmári szilva az eperfa hordóba?

-     Mitől lesz egy termék eredetvédett? 

-     Hogyan készülnek a Misztikum likőrök?

-     Mitől speciálisak az SQ pálinkák?

-     Eszencia vagy elixír?

 

A kóstoló alatt 8 féle panyolai prémium-italt bírálunk.

Magyarország egyik legszebb fekvésű pálinkafőzdéje különleges kalandot ígér.

Program

1055 Markó u. 29-31. Sommelier terem