Panyolai Szilvórium Zrt. kóstolóval egybekötött előadása
Előadó: Simon László a Panyolai Szilvórium Zrt. üzemvezető főzőmestere
A pálinkafőzés hagyománya Panyolán a régmúlt időre nyúlik vissza. A panyolai prémium-termékek Magyarország legkedveltebb italai közé tartoznak.
Az előadás során megismerheted a pálinkakészítés titkait, a gyümölcs útját a fától a palackig.
Megkóstolhatod a magas értéket képviselő kézműves termékeket.
Megismerheted a történelmi háttér és a legújabb fejlesztési eredmények találkozását.
- Megtudhatod az előadásból, mi fán terem a „Nemtudom” és a „Besztercei”?
- Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is?
- Miért olyan különleges a Szatmári szilvapálinka?
- Mitől olyan egyedi a Szabolcsi almapálinka?
- Hogyan kerül a Szatmári szilva az eperfa hordóba?
- Mitől lesz egy termék eredetvédett?
- Hogyan készülnek a Misztikum likőrök?
- Mitől speciálisak az SQ pálinkák?
- Eszencia vagy elixír?
A kóstoló alatt 8 féle panyolai prémium-italt bírálunk.
Magyarország egyik legszebb fekvésű pálinkafőzdéje különleges kalandot ígér.
Program
1055 Markó u. 29-31. Sommelier terem