Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
2021. november 18.
Hozzáadom a naptárhoz
Budapesti Gazdasági Egyetem

1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11. 1.em. 104.

Nincs helyszín megadva

Információk

Díj
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Szervező
közös szervezés
#
Tudomány
#
Konferencia
#
Tájékoztató
#
Kutatás

Táplálkozás, egészség, egészséges táplálkozás – minden, ami az egyetemi tananyagból kimarad, de egy élelmiszerrel kapcsolatos vállalkozás indításához nélkülözhetetlen lehet - képzés és workshop


Az EIT Food, a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft, mint az EIT Food Magyarországi Hub-ja, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ), a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), a Debreceni Egyetem, valamint a Semmelweis Egyetem közreműködésével workshopot szervez egyetemi hallgatók (BSc, MSc, PhD) és fiatal szakemberek számára.

A workshop célja, hogy az Y és Z generáció számára étlapot kínáljunk, amelyen bemutatjuk a táplálkozással, étkezéssel kapcsolatos trendekkel, fogyasztási szokásokkal és elvárásokkal kapcsolatos legújabb kutatásokkal és ajánlásokkal kapcsolatos információkat.

Olyan ismeretek megszerzésére nyílik lehetőség, ami az egyetemi tananyagból idő hiányában kimaradnak, de amelyek megszerzésére most kiváló alkalom nyílik!


Felhívás projekt munka készítésére

A workshop másik fontos célja, hogy ösztönözze és segítse a hallgatókat egyéni vagy csoportos projekt munka kidolgozására.

A projektmunka témája az alábbi Webinár előadások alapján olyan probléma, ötlet felvetése és rövid ismertetése, amelynek megoldása, kidolgozása egy kutatás, vagy szakdolgozat, esetleg egy üzleti vállalkozás témája/alapja lehet.

A projektmunka elkészítéséhez a Webinár előadások végén feltüntetett szakértőktől lehet e-mail üzenetben konzultálni.

A Webinár előadások elérhetőségét és a projektmunka elkészítésével kapcsolatos részletes ismertetőt a regisztrációt követően kapják meg a résztvevők.


A rendezvény két részből áll:

1. rész: WEBINÁR

A WEBINAR előadások a regisztrált részvevők számára 2021. október közepétől 2021. november 17-ig lesznek elérhetőek:

1. EIT Food által kínált lehetőségek az egyetemi hallgatók és start-up vállalkozások számára – Campden BRI Magyarország

2. Pitch: mit, miért, hogyan? Tanácsok a projektmunka ismertetéséhez – Csikós Barnabás 3. Táplálkozási trendek - Dr. Gódor-Kacsándi Anna 4. Irányelvek vs. realitás: a magyar fogyasztó táplálkozási szokásai és tápanyagbevitele az OKOSTÁNYÉR® táplálkozási ajánlás tükrében. -Szűcs Zsuzsa

5. Étkezési motivációk és attitűdök - viselkedésváltoztatási stratégiák - dr. Szakály Zoltán

6. A termékfejlesztési folyamat az érzékszervi és fogyasztói vizsgálatok tükrében– dr. Hegyi Adrienn, Kuti Tünde, Korpa Júlia 7. Új kihívások a turizmus és a vendéglátás területén - Dr. Lugasi Andrea

8. Fenntarthatóság és élelmiszerválaszték: kihívások, válaszok, kötöttségek és lehetőségek - Szöllősi Réka

9. Új élelmiszeralapanyagok: a jövő fehérjeforrásai – Varsányi Kinga

10. Élelmiszerjelölés, mint hatékony marketing eszköz - Szegedyné Fricz Ágnes


2. rész: WORKSHOP

Időpontja: 2021. november 18.

Helyszíne: Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), 1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11., valamint online elérhetőséggel (Zoom)

Program:

• Szakmai előadások

• Sikertörténetek: Start-up vállalkozások bemutatkozása.

• „Pitches” – hallgatók projekt munkáinak bemutatása.

• Konzultáció. Kérdések- válaszok.


Jelentkezési lap – Táplálkozás, egészség, egészséges táplálkozás workshop


A rendezvénnyel kapcsolatos kérdésekkel Szegedyné Fricz Ágneshez (a.fricz@campdenkht.com) és Varsányi Kingához (k.varsanyi@campdenkht.com) fordulhatnak.

Program

1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11. 1.em. 104.