BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Műanyagmentes elviteles megoldás az Alma Mater étteremben!
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Műanyagmentes elviteles megoldás az Alma Mater étteremben!
2021. november 15.
Műanyagmentes elviteles megoldás az Alma Mater étteremben!
# Tájékoztató
# Fenntarthatóság
# Munkatársaknak
# Kari landing

Az Alma Mater étterem is csatlakozott a Rakun Dobozközösséghez, így már ti is tudjátok eldobható helyett környezetbarát, újratölthető dobozba kérni az ételeteket!

Miért számít minden egyes doboz? Részben azért, mert a nyáron a Forbes.com-on megjelent cikk szerint az egyszer használatos ételtároló dobozok és evőeszközök a 4. leggyakoribb hulladéktípusok az óceánokban. Részben pedig azért, mert akár szelektíven gyűjthető műanyagról, akár növényi alapú, lebontható termékekről beszélünk, az eldobható dobozokat folyamatosan gyártatni, szállítani, begyűjteni, és hulladékként kezelni kell - ez pedig borzasztó sok erőforrást igényel.

Arról nem is beszélve, hogy amikor ilyen csomagolásért fizetsz, szó szerint kidobod a pénzt. Nem költenél szívesebben valami másra?


A Rakun Dobozközösség egy applikáció alapú cseredoboz rendszer. Töltsd le az app-ot, fizess elő akár havi 500 forintért, és használd a szuperszép és higiénikus fémdobozokat annyiszor, ahányszor csak akarod!

01:01
RAKUN Dobozközösség: a leghigiénikusabb hulladékmentes ételcsomagolási rendszer
Neked is rosszul esik, hogy mindig, amikor ételt viszel el egy vendéglátóhelyről, egyben egy halom szemetet is haza kell vinned? Kiszámoltad már, hogy ha egy héten háromszor csomagoltatsz el ételt vagy maradékot, akkor évente 14400 forintot dobsz a kukába? Csatlakozz a RAKUN DObozközösséghez! Alacs...

A környéken az Alma Mater étterem mellett a Fruccola, a Sejribizli, az Eiffel Bisztró és az Élelem Étterem is dobozol, ezért ott is leadhatsz vagy felvehetsz Rakun dobozokat. A dobozok újrahasználható rozsdamentes acélból készültek, cseppmentesen záródnak és nem oldódik ki belőlük semmilyen káros anyag. Kényelmesen át lehet szokni erre a megoldásra, és nagyon sok szeméttől szabadulsz meg Te is, mi is és a környezetünk is.


Az AlmaMater kuponkóddal ráadásul egy hónapig féláron tudod tesztelni ezt a zero waste megoldást! (A kuponkód 2021.12.31.-ig érvényes.)


Kövesd a mosómacit a facebook-on és az instán, vagy írj Juditnak a hello@rakun.hu-ra, ha bármilyen kérdésed van! 


2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette