Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
Kollégium
BGE PSZK - Bagolyvár úti Kollégiuma

Az 1982-ben épült, 1984-ben átadott intézményt az akkori Pénzügyi és Számviteli Főiskola és a Külkereskedelmi Főiskola építtette.

A Kollégiumi Bizottság (KOB) irányítja két közgyűlés között a hallgatók kollégiumi életét. E kilenctagú csapat az alapszolgáltatásokon túl ápolja a kollégiumi hagyományokat, és egyéb szolgáltatásokat biztosít (az aktuális eseményekről a Kollégium Facebook-oldalán olvashatnak a hallgatók).

Az Egyetem/Kar állami és gazdasági vezetésével kialakított jó kapcsolat egyik alappillére annak, hogy e bentlakásos intézmény épüljön és fejlődjön. A KOB véleményének figyelembevételével nagy gondot fordítunk a javításokra, felújításokra és fejlesztési elképzelésekre is. Fontos szempont számunkra a minőségbiztosítás kérdése, ennek folyamatos figyelemmel kísérése, melyet az önkormányzat véleményének kikérése mellett fórumok és felmérések segítségével kívánunk szinten tartani. 

Ugyanúgy törekszik a hallgatók szakmai gyakorlatán túl, a nyári időszakban (július - augusztus), a Budapesten dolgozni vágyó kollégistáknak is szálláslehetőséget biztosítani. 

Úgy érezzük, hogy a Kollégium optimális lehetőségeket nyújt mind hallgatóink, mind vendégeink számára.

Az épület, mely Zugló szívében, a Bagolyvár utca közepén található, 374 hallgató számára nyújt kellemes környezetet a nyugodt pihenéshez, az eredményes tanuláshoz, a szabadidő kulturált eltöltéséhez. 

Az alapszolgáltatás biztosítja a bentlakók számára a mosási, főzési és a hallgatónkénti internetcsatlakozási lehetőséget.

A Kollégium vezetősége mindezek mellett igyekszik segíteni a konzultációk ideje alatt színvonalas vendégszobákkal a távoktatásos hallgatók szállásgondjainak megoldását is. Mindezeken túl intézményünk külföldi, Erasmusos hallgatókat is fogad.

A BGE jelenleg hatályos HKR (BGE Hallgatói Követelményrendszere) 1. számú melléklete alapján:

Háromágyas szobák

  • az államilag finanszírozott/állami ösztöndíjas hallgatók térítési díja 9.320.-Ft/hó,
  • a költségtérítéses/önköltséges/állami részösztöndíjas hallgatók térítési díja 20.970.-Ft/hó.

Kétágyas szobák

  • az államilag finanszírozott/állami ösztöndíjas hallgatók térítési díja 11.650.-Ft/hó,
  • a költségtérítéses/önköltséges/állami részösztöndíjas hallgatók térítési díja 23.300.-Ft/hó.

Kedves Hallgatók!

A felvételi eljárással kapcsolatos fontos információk az alábbi linken érhetők el: https://bagolyvarkoli.eu/kollegiumi-felveteli-2021-22-es-tanev/


Kollégistákkal a kollégistákért…