Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
Sikerközpont

A SikerKözpont célja:

 • hogy segítséget nyújtson a diákoknak az egyetemi tanulmányaik, az egyetemi életük során felmerülő nehézségek megoldásában,
 • hogy esélyegyenlőséget biztosítson,
 • hogy támogassa a diákokat céljaik megvalósításában.

Segítünk sikeres, aktív, együttműködő egyetemi polgárrá válni, a különböző tehetségeket kibontakoztatni, készségeket és kompetenciákat fejleszteni.

Az Esély Központ és a Siker Központ a Hallgatói Önkormányzattal közösen jozta létre a BGE korTárs Hálózatát, ahol a hallgatók kooperatívan segíthetnek egymásnak akár a tanulásban, akár az Egyetemi élet bármely területén (pl.: együtt tanulás, közösségi részvétel, kurzus és vizsgajelentkezés, adminisztrációs ügyek, ösztöndíjak stb.)

Fő feladataink

Nehezen boldogulsz a tanulással?

Kényelmetlenül érzed magad, ha csoportban kell dolgozni?

Gondot jelent jól beosztani az idődet?

Bátortalanul mersz megszólalni a többiek (és a tanár) előtt?

Benne ragadtál nem vagy rosszul működő kapcsolatokban?

Inkább nem mondod el mi zavar, mert nem tudod, hogyan tedd?

Úgy érzed, hogy valami nagyon nem stimmel, de nem tudod mi az?


Ha ilyen vagy hasonló dilemmád van, úgy érzed elakadtál és jó lenne valakivel átbeszélni a dolgokat, gyere el beszélgetni. A tanulmányi coaching (támogató beszélgetés) segíthet továbblépni Minderről bővebben a Coospace-en is olvashatsz.


Jelentkezés: Csathó Andrea, csatho.andrea@uni-bge.hu

Több éve sikeresen működnek az EFOP felzárkóztató kurzusok matematikából, nyelvből, pénzügyből. Itt be tudod hozni a középiskolai lemaradást és nagyobb eséllyel fogod tudni teljesíteni az egyetemi elvárásokat. Ha úgy érzed, hogy rád férne egy kis plusz ezekből a tantárgyakból, akkor jelentkezz bátran.

Rövid ZH előkészítő kurzusokat is indítunk, ami szintén hasznos lehet, ha kissé bizonytalan vagy a megtanult tananyagot, a ZH-d sikerét illetően. Ezek a kurzusok ingyenesek, így hát ne habozz, ha segítségükkel sikeresebben tudsz majd teljesíteni.

További felvilágosítás:

 • Györki Ágnes, B2 / gyorki.agnes@uni-bge.hu
 • Kollár Judit – matematika
 • Vanó Estilla – nyelvek
 • Nagy Gyula – pénzügy
 • Kresalek Péter – számvitel

Kedves Hallgatók!

A BGE Vezetősége lehetőséget biztosít Önöknek arra, hogy ha magánéleti problémával küzdenek, tanuláshoz kapcsolódó nehézségeik vannak, vagy ha lelki egészségüket kedvezőtlenül befolyásoló (pl. szorongásos) tüneteket észlelnek, akkor felkeressék a mentálhigiénés tanácsadást. Olyan diákok jelentkezhetnek, akiknek megértő figyelemre, elfogadásra, támogatásra, egy beszélgetésre van szükségük a gondjaik megoldásában.

A szolgáltatás INGYENES és akár egy alkalommal is nagy segítséget nyújthat.

Rendelési idő:

 • kedd 12.00-18.00
 • csütörtök: 12.00-18.00
 • péntek: 12.00-18.00

Bejelentkezés: szanto.szilvia@uni-bge.hu

Helyszín: KVIK, Alkotmány utcai épület, Másfél emelet nevű szoba (központi lépcső, első és második emelet közötti lépcsőforduló). Ha szeretnék igénybe venni az ellátást, akkor kérem, hogy jelezzék szándékukat a választott elérhetőségen, és a visszajelzésben adok Önöknek időpontot.


Minden jót kívánok: Dr. Szántó Szilvia Hallgatói életvezetési tanácsadó

Kedves Hallgatók!

A BGE PSZK Vezetése a 2020/2021-es tanévben is lehetőséget biztosít arra, hogy ha egyetemi tanulmányaik alatt olyan megterhelő élethelyzetekbe kerülnek, amelyek akadályozhatják Önöket a sikereik elérésében, akkor ingyenes pszichológiai konzultációt vehessenek igénybe az eredményes megküzdés előmozdítása érdekében.

Fordulhatnak pszichológushoz akár tanulással, teljesítményhelyzettel kapcsolatos vagy szociális szituációban jelentkező szorongásaik miatt, családi, magánéleti konfliktusokkal, problémákkal, vagy ha kedvezőtlen hangulati tüneteket, érzelmi vagy motivációs állapotokat észlelnek. Abban az esetben is kérhetnek konzultációt, ha testi betegségük van, vagy olyan rosszullétek jelentkeznek, amelyek hátterében szervi okok nem igazolódnak.

Amennyiben felmerül Önökben, hogy pszichológussal beszélnének valamely problémájukról, de ambivalensek ezzel kapcsolatban, érdemes egy konzultációra bejelentkezni a helyzet tisztázása érdekében. A pszichológus titoktartási kötelezettség mellett végzi a munkáját.

Pszichológus: F. Takács Anna

Ha szeretnék igénybe venni a pszichológiai konzultációt, akkor időpontegyeztetéshez az alábbi elérhetőségen jelezzék szándékukat:

Bejelentkezés: ftakacsanna@gmail.com

Rendelési idő: hétfő 14:30 – 19:30 óra

Helyszín: PSZK Kollégium 117-es szoba (gazdasági folyosón!)

A járványhelyzetre való tekintettel az ellátás online formában (Skype, MS Teams) is igénybe vehető.

Sajátos Szükségletű Hallgatókat Segítő Bizottság (SHSB)

Mit jelent a sajátos szükséglet? A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 108. § 6. szerint az a hallgató (jelentkező), aki mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrumzavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd.


Kedves Hallgató! Mikor érdemes ehhez a bizottsághoz fordulnod?
 1. Ha sajátos szükségleted már szakértői véleménnyel alátámasztott (pl. kaptál a felvételi eljárás során többletpontot, a középiskolában tanulmányi mentességet). Ez esetben az SHSB-hez kell konkrét kedvezmény iránti igényt megfogalmaznod. Pl. vizsgák alkalmával hosszabb felkészülési időt szeretnél, az írásbeli vizsga szóbelivel, a szóbeli vizsga írásbelivel történő helyettesítését, vagy mentesítést szeretnél a nyelvvizsga vagy annak egy része, illetve szintje alól. Fontos tudnod azt is, hogy a támogatott idő növelését is e Bizottságtól lehet kérni.
 2. Ha úgy érzed, hogy bár még nincs szakértői vélemény a birtokodban, de valószínűleg a tanulmányaidat hátrányosan befolyásoló fogyatékosságod van, ez esetben az SHSB tájékoztat, hová kell fordulnod olyan szakvéleményért, amely alapján kedvezményeket, mentességet kaphatsz.

A fogyatékossággal élő hallgatókra vonatkozó speciális szabályokat a Hallgatói Követelményrendszer (HKR) 61.§-sa a fogyatékosság fajtájára tekintettel határozza meg: https://www.unibge.hu/documents/SZABALYOZO_DOKUMENTUMOK/05szervezeti_es_mukodesi_ren d/III_kotet/BGE_HKR_2019_0628.pdf/


Hol és miként adhatsz be kérelmet?

Kérelmedet a hallgatói jogviszony fennállása alatt Modulóban, űrlap kitöltéssel + szakvélemény csatolásával adhatod be, megszűnt hallgatói jogviszonyt követően saját Hallgatói Szolgáltatási Osztályodon, de a bizottság elnökének címezve papír alapon juttasd el az SHBS-nek.

Milyen igazolások fogadhatók el?

Fogyatékosság esetében: Ha fogyatékosságod, sajátos nevelési igényed már a középfokú tanulmányok ideje alatt is fennállt, a fogyatékosság, sajátos nevelési igény a megyei (fővárosi) pedagógiai szakszolgálati intézmények, illetve azok megyei vagy országos szakértői bizottságként eljáró tagintézményei, valamint jogelődjeik közül a tanulási képességvizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottságok, és az országos szakértői és rehabilitációs bizottságok által kibocsátott szakértői véleménnyel igazolható, kivéve a felnőttoktatásban nem nappali munkarendben folytatott tanulmányokat, amely esetben az ELTE Gyakorló Országos Pedagógiai Szakszolgálat és jogelődje, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gyakorló Gyógypedagógiai és Logopédiai Szakszolgálat, Szakértői és Rehabilitációs Bizottság és Gyógypedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézmény szakértői véleményével igazolható a fogyatékosság, sajátos nevelési igény.

Ha fogyatékosságod, sajátos nevelési igényed a középfokú tanulmányok ideje alatt nem állt fenn, a fogyatékosság a rehabilitációs szakértői szerv, illetve annak jogelődei által kibocsátott szakértői véleménnyel igazolható.

Diszlexia, diszgráfia és diszkalkulia esetén lakóhelytől függetlenül kizárólag a Budapest Főváros III. Kerületi Hivatala szakvéleményét tudjuk elfogadni. Az Egyetem, a fogyatékkal élő hallgatók segítésére minden karon 1-1 oktatót, fogyatékosügyi koordinátort nevezett ki. Fogyatékkal élő hallgatóként a tanulmányi kedvezmények, mentességek, és támogatások ügyében, valamint bármilyen problémátok esetén, a kari fogyatékosügyi koordinátorhoz, illetve az SHSB-hez fordulhattok.


Segítő: Dr. Takács Kinga

Elérhetőség: takacs.kinga@uni-bge.hu