Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Sap otthoni telepítése

Fontos! Az SAP telepítését rendszergazdai jogosultságokkal kell elvégezni számítógépén. Amennyiben korábban már tudott más programokat telepíteni, az ön otthoni windows rendszere valószínűleg rendelkezik rendszergazdai jogosultságokkal.Továbbá az SAP futtatásához a Google Chrome böngészője szükséges. Amennyiben önnek még nincs feltelepítve, kérjük látogasson el a Chrome weblapjára ahonnan letöltheti majd telepítheti azt. 

Töltse le az SAP telepítő kliensét erről az elérésről: SAP kliens letöltése

Nyissa meg az intézőt és a "Letöltések" mappában megtalálja az 2-es pontban letöltött "SAP" kliens telepítő programot ZIP-ben tömörítve. Kattintson rá jobbgombal majd "Az összes kibontása" menüpontal tömörítse ki a következő pontban létrehozott "SAP" mappába:Nyomja meg a "Tallozás" gombot és hozzon létre egy mappát az intéző segítségével a "c" meghajtó gyökérkönyvtárában "SAP" néven:

Nyomja meg a "Kibontás gombot.Nyissa meg a "c:\SAP" elérési útvonalon lévő SAP mappát, majd indítsa el az SAP telepítését az "Install.cmd" parancsfájllal.

A parancsfájl elindítása után előfordulhat, hogy a windowsban biztonsági figyelmeztetés jelenik jelenik meg. Ekkor kattintson a "További információ" gombra:Majd a "Futtatás mindenképpen" gombra:Ekkor felugrik egy fekete ablak és elkezdődik a telepítés: Az SAP telepítője nagy, emiatt a telepítés 5-10 percet is igénybe vehet! A telepítés akkor ér véget, mikor a fekete ablak eltűnik és az "SAP-VPN" parancsikon megjelenik az asztalán. 

A telepítés megkezdése után a program figyelmeztetni fog, hogy a telepítéshez rendszergazdai jogosultság szükséges. A telepítés folytatásához a "Continue" gombra kell kattintani.A telepítés során több párbeszédpanel is felugorhat melyek általában engedélykérések a telepítés folytatásához. Pl:A felugró ablakokat minden esetben engedélyezni kell. 

A telepítés végeztével indítsa el a programot az asztalról az "SAP-VPN" parancsikonnal.

Az első indítást követően az SAP frissítéseket fog végrehalytani, mely során többször fel fog ugrani egy-egy párbeszédablak, melyben a windows megerősítést kér a frissítés/telepítés végrehajtásához. Minden esetben engedélyezzük a frissítést/telepítést.Lehetséges párbeszédablakok:

 • Kattintson az F5 Networks VPN megnyitása gombra:


 • Kattintson a legfelső "Add this site to your Trusted list, and always allow running Network Acces/Application Tunnels from this site" menüpontra:

 • Kattintson az "Igen" gombra:

 

Hibaelhárítás:


Az otthoni számítógépek telepítési megoldásai eltérőek lehetnek, emiatt előfordulhatnak telepítési problémák. Ha a program elindítása problémába ütközik, kérjük készítsen képernyőképet a hibáról és küldje el az számunkra az informatika@uni-bge.hu email címre.

 

Felderített problémák:

 • A Google Chrome webböngésző telepítése nem az alapértelmezett helyre került telepítésre. Ekkor az SAP indító parancsikonja nem találja meg a Chrome webböngészőt és nem tudja elindítani a programot.
 • Megoldás:Kattintson jobb gombal a Google Chrome parancsikonjára, majd válassza ki a "Tulajdonságok" menüpontot. Az előugró ablak "Cél" szövegmezőben lévő szöveget másolja ki és küldje el az informatika@uni-bge.hu webcímre. Az üzenet beérkezése után válaszüzenetben hamarosan elküldjük a további teendőket.
 • Windows 10 alatt a "startmenü\Gépház\Alkalmazások és szolgáltatások" ablakban "Az alkalmazások beszerzési helyének kiválasztása" alatt a "Ha csak a Microsoft Store-ból telepít alkalmazásokat, azzal megvédheti az eszközét" felirat alatt lévő lenyíló menüben a "Csak a microsoft Store-ból (ajánlott)" menüpont van kiválasztva. Ekkor az SAP nem tudott települni rendesen.
 • Megoldás: A menüpont bármelyik más menüpontra valló átállítása és az SAP újratelepítése.