BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Fókuszban
      • Fókuszban
      • Portfólió áttekintés
      • Gazdasági & társadalmi hatás
      • Díjak & elismerések
      • Rendezvények & tudásmegosztás
  • Portfólió
      • Kutatási portfólió
      • Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola
      • BGE Tudástérkép
      • Kiválósági Központok
      • Prosperitas
      • Tématerületi Kiválóság Projekt
  • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • TDK
      • Szakkollégiumok
      • Kutatási Iroda
      • Könyvtár
  • Kiválósági Központok
      • Kiválósági Központok
      • Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ
      • Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ
      • Jövő Értékláncai Kiválósági Központ
      • A Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ
      • Látogatógazdaság Kiválósági Központ
Nyitólap >
Bioélelmiszerek fogyasztói szemmel
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Bioélelmiszerek fogyasztói szemmel
2023. június 29.
Bioélelmiszerek fogyasztói szemmel
# Tudomány
# Kutatás

Bioélelmiszerek fogyasztói szemmel címmel olvasható Györéné Kis Gyöngyi, Soós Gabriella, Lugasi Andrea írása a Tanulmánykötet 2023 a Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlésén c. kiadványban.

Absztrakt:

A vizsgálat célja a Budapesti Gazdasági Egyetem magyar anyanyelvű, nappali tagozatos hallgatói táplálkozási szokásainak és fizikai aktivitásának felmérése volt a COVID-19 világjárvány első és második hulláma alatt, 2020 tavaszán és őszén. A tápanyag-bevitel mérése egy online, elektronikus, szemikvantitatív élelmiszerfogyasztási gyakorisági kérdőív (SQFFQ) segítségével, a fizikai aktivitás értékelése az International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) alkalmazásával történt. 275 diák adott választ az SQFFQ és az IPAQ kérdőívekre (24% férfi, 76% nő). A túlsúly kétszer olyan gyakori volt a férfiaknál, mint a nőknél (21,0% vs 10,5%), és az elhízás aránya is nagyobb volt a férfiaknál, mint a nőknél (7,6% vs 5,2%). A férfiak és a nők átlagos energiabevitele 3699 kcal/nap, illetve 2428 kcal/nap volt. A hozzáadott cukor energia aránya a férfiaknál 8,1%, a nőknél 8,2% volt. Az étrendi nátriumbevitel rendkívül nagy volt mind a férfiaknál (7186 mg/nap), mind a nőknél (4541 mg/nap). A fizikai aktivitás tekintetében nem volt kimutatható eltérés a nemek között. A magyar felnőtt lakosság ismert és egészségtelen táplálkozási mintája az egyetemisták körében szemikvantitatív táplálkozási kérdőív segítségével végzett felmérés esetében is felismerhető volt a koronavírus-járvány első-második hulláma idején.

Gratulálunk a szerzőknek!

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette