BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Fókuszban
      • Fókuszban
      • Portfólió áttekintés
      • Gazdasági & társadalmi hatás
      • Díjak & elismerések
      • Rendezvények & tudásmegosztás
  • Portfólió
      • Kutatási portfólió
      • Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola
      • BGE Tudástérkép
      • Kiválósági Központok
      • Prosperitas
  • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • TDK
      • Szakkollégiumok
      • Kutatási Iroda
      • Könyvtár
  • Kiválósági Központok
      • Kiválósági Központok
      • Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ
      • Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ
      • Jövő Értékláncai Kiválósági Központ
      • A Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ
      • Látogatógazdaság Kiválósági Központ
Nyitólap >
Mindennapi szénlábnyomunk – Az étkezés környezetterhelése
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Mindennapi szénlábnyomunk – Az étkezés környezetterhelése
2024. február 26.
Mindennapi szénlábnyomunk – Az étkezés környezetterhelése
# Tudomány
# Kutatás

Mindennapi szénlábnyomunk – Az étkezés környezetterhelése címmel jelent meg Szennay Áron írása a Lépések: A fenntarthatóság felé lapban.

Absztrakt:

A szerző az étkezés környezeti hatásait vizsgálja, kiemelve azok mérséklési lehetőségeit. A szerző rámutat az étkezés hazai kulturális jelentőségére és a nemzeti ételek körüli komoly vitákra. A cikk különböző ételek környezeti lábnyomát elemezi. Példaként szolgál a csirkepörkölt, marhapörkölt és gombapörkölt, valamint egy hamburgerező által kínált hamburger esete. A számítások azt mutatják, hogy az ételkészítés környezeti terhelése jelentősen változik az alapanyagok és elkészítési mód függvényében. A cikk fenntartható étkezési alternatívákat is kínál, hangsúlyozva a helyi és idényjellegű termékek fontosságát. Az összefoglaló végén a szerző rámutat, hogy a környezettudatos étrend elsősorban a helyi, idényjellegű zöldségek és gyümölcsök fogyasztásán alapul, amit esetlegesen szárnyasok, halak és sertéshús egészít ki. A cikk hangsúlyozza a fenntartható étrend fontosságát a környezeti terhelés csökkentése érdekében, és azt, hogy a tudatos táplálkozási döntések befolyásolhatják a környezeti lábnyomot.

Gratulálunk!

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette