Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Módszertani Intézeti Tanszéki Osztály 2018.08.31-ig

A Módszertani Tanszéki Osztály a Külkereskedelmi Kar korábbi Matematika - Statisztika és Számítástechnika tanszékeiből jött létre és a BGE Módszertani Tanszékének részeként végzi oktatási feladatait.

Tanszéki Osztályunk a nemzetközi gazdálkodás, a kereskedelem és marketing, a kommunikáció- és médiatudomány, valamint a különböző felsőfokú szakképzésekhez nélkülözhetetlen gazdasági matematikai, statisztikai és számítástechnikai ismeretek oktatását végzi. Mind a felsőfokú szakképzésben, mind pedig az alap- és mesterképzésben jelentős oktatási feladatokat látunk el nappali és levelező tagozaton egyaránt.

A Matematika szakcsoport oktatói megismertetik a hallgatókat a matematikai analízis alapjaival valamint a valószínűség-számítás elméletével és főbb gyakorlati alkalmazásaival, valamint konkrét determinisztikus és sztochasztikus matematikai modellekkel a menedzsment döntés-előkészítésének megalapozásához.

A Statisztika szakcsoport a kvantitatív módszerekkel végzett különböző gazdasági elemzési módszereket oktatja. Fő cél, hogy a hallgatók készség szinten sajátítsák el a szakmájuk gyakorlásához szükséges leíró statisztikai, valamint az alapvető matematikai statisztikai módszereket és azok alkalmazását, amelyek lehetővé tehetik, hogy munkájuk során képesek legyenek önálló gazdasági elemzési feladatok elvégzésére.

A Számítástechnika szakcsoport oktatói az általános alapozásban megismertetik a hallgatókkal az üzleti feladatok megoldása során használható számítástechnikai eszköztárat, majd erre építve a különböző - a döntés-előkészítés gyakorlatában használható - számítástechnikai, számítástudományi eljárásokat. A felhasználói szintű számítástechnikai ismeretanyag keretében hallgatóink olyan ismereteket sajátítanak el, mellyel a mindennapi munkájukban a számítógépet a probléma megoldás magától értetődő eszközeként tudják használni.

Oktatóink meghatározó feladatuknak tekintik, hogy az elméleti ismeretek megalapozása mellett azok gyakorlati alkalmazását is elsajátíttassák a hallgatókkal. Munkájukat a szakmai igényesség és következetesség, valamint a hallgatókkal szembeni segítőkészség jellemzi.

Az általunk oktatott tantárgyak ismeretanyagának elsajátítása rendszeres óralátogatást, intenzív otthoni felkészülést és gyakorlást igényelnek.

A különböző szintű matematikai ismeretekkel hozzánk érkezők számára az Osztály rendszeresen szervez felzárkóztató kurzusokat, ugyanakkor oktatóink előre meghirdetett konzultációs időpontokban is várják a segítségre szoruló, valamint az érdeklődő hallgatókat.

Oktatóink konzultációs időpontjai a Tanszéki Osztály honlapján is megtalálhatók.

 

 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM