Keresés:
Dokumentumok
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

 Katz György

Katz György

Óraadó

Elérhetőségek:

Bemutatkozás

Annak ellenére, hogy feladatom a hallgatók objektivitásra nevelése, a Főiskolára viszont mindig szubjektíven tudok csak gondolni.

A magyarázat egyszerű, ez az intézmény végigkísérte szinte az egész eddigi életem.

Emlékszem azokra az időkre, mikor a felsőfokú szakiskola átalakult főiskolává.  Édesapám tanult itt, számos vezetőtársával együtt.  Akkor több hallgatója volt az esti képzésnek, mint a nappalinak. A diákok és tanárok kapcsolatát különös „kollégális” szakmai viszony jellemezte. Mindkét oldalon nem mindennapi egyéniségek tartózkodtak a tanszékeken és a tantermekben. Mivel a hallgatók többsége az akkori kereskedelmi vállalatok vezetőiből állt, előfordult, hogy a tanárok ugyan úgy tanultak a diákoktól, mint fordítva.

 

Jómagam 1974-78 között voltam a főiskola hallgatója a kereskedelmi kar esti tagozatán.  Korosztályom szerencséjére fantasztikus tanárok tanítottak. A teljesség igénye nélkül, néhány név: Dr. Fenyő Imre, Pásztor György, Gábor Miklós, Asbóth Artúr, Ónodi Ágnes, Albekker és Horn tanár urak…..stb.

Sokat foglalkoztak velünk, igaz jóval kevesebben voltunk, a csoportlétszám nem haladta meg a 10-15 főt. Talán ennek is köszönhető a kialakult családias légkör, a később sem szűnő személyes kapcsolat.

 

Időközben úgy alakult, amit szerintem egyedül állíthatok ezen a főiskolán, hogy nincs olyan családtagom, aki nem tanult az intézmény valamelyik szakán.

Testvérem, sógornőm a vendéglátókaron, feleségem, leányom a ker. szakmenedzser képzésen, fiam a vendéglátó szakmenedzser képzésen végeztek, testvérem gyermekei pedig az idegen nyelvű képzésen tanulnak jelenleg is.

    

 

„Ha tíz perc múlva kijössz nem fog menni, ha másfél óra múlva, talán”- Dr. Gábor Miklós és Sólyom Csaba tanár urak / Gábor tanár úr ker. váll. gazd. óráit helyettesítendő / ezzel az érdekes használati utasítással belöktek az egyik tanterembe. Nem volt egyszerű, de másfél órát voltam bent. Azután még sok másfél óra következett.

Számomra a legnagyobb megtiszteltetés, hogy volt tanáraim elfogadtak kollégájuknak.

 

Láttam ezeket a falakat gyerekként, tinédzserként, fiatal felnőttként. Ma pedig részese lehetek az itteni történéseknek.

 

 

Fogadóóra

Helye Ideje Megjegyzés
Alkotmány u. 9-11. II / 219 Az aktuális félévre vagy vizsgaidőszakra vonatkozó időpontok a hírek menüpontban találhatók
Oktatott tantárgy(ak)

Ebben a félévben nem oktat.

Publikációk
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM