Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Pénzügy Intézeti Tanszék Kihelyezett Részlege 2018.08.31-ig

Szervezeti egységünk elődje, a Külkereskedelmi Főiskola Nemzetközi Pénzügyek Tanszéke a 90-es évek elején, jött létre Sajósiné dr. Kováts Magdolna vezetésével. A Tanszék feladatának tekintette, az új piacgazdasági keretek között, az azoknak megfelelő, új, korszerű pénzügyi, gazdálkodási ismeretek oktatását.

A Tanszék részt vett a University of Humberside Főiskolánkon szervezett, angol nyelvű alapképzésben, valamint az Amiens-i Egyetem francia nyelvű alap- és mesterképzésében. Ez az együttműködés munkatársaink szakmai fejlődését nagyon jól segítette.

A Tanszék működtette a tőzsde-pénzintézetek szakirányt, amit évenként kb. 90 hallgató választott. A 1994-től, a Külkereskedelmi Karon, 14 éven keresztül, a bolognai képzések elindulásáig, képeztük a jelentkező hallgatókat a tőzsde-pénzintézetek szakirány keretei között, speciális ismeretekre.

A szakirány sikerét jelentette, hogy szinte azonnal minden végzett hallgató el tudott helyezkedni a különböző pénzügyi intézményeknél. Volt szakirányos hallgatóink ezt követően is tartják a kapcsolatot a tanszékkel, gyakorlati helyeket és állásajánlatokat kínálnak a mindenkori végzős hallgatóinknak.

A Tanszék beindította  és éveken keresztül sikeresen működtette a külgazdasági pénzügyi menedzsment szakirányú továbbképzést, valamint bekapcsolódott más szakirányú továbbképzések pénzügyi tantárgyainak oktatásába.

A Külkereskedelmi Karon folyó összes képzésben részt vesznek munkatársaink, mind a felsőfokú szakképzés, mind az alap, mind a mesterképzésekben, beleértve az angol és francia nyelvű képzéseket is.

A nemzetközi gazdálkodás  szakon a törzsanyagon belül - a magyar, a francia és az angol nyelvű képzésen - a pénzügy alapok elsajátítását követően a hazai pénz- és tőkepiacok mellett a nemzetközi pénzügyi piacok, vállalkozásfinanszírozás, külgazdasági pénzügyek valamint nemzetközi pénzügyek, pénzügyi diplomácia, befektetés és pénzügyi kockázatkezelés megismertetésére kerül sor.

A Tanszék nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a hallgatók megfelelő jártasságra tegyenek szert a pénzügyi szakmai irodalom tanulmányozásában és alkalmasak legyenek arra, hogy az egyetemi képzést befejezően is lépést tudjanak tartani a gazdasági, pénzügyi élet változó követelményeivel.

Elérhetőségek
Cím: 1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24.
Telefon: 467-7883
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM