Keresés:
Események
«2019. július»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vállalati Szakemberek Képzése
Az Ön vállalatának is szüksége van "trade compliance" szakemberre!

 A globális áruáramok velejárójaként új kockázati kategória jelent meg a nemzetközi kereskedelemben. Az ún. „biztonságvédelmi” kockázat egyrészt az áruk globális térben történő mozgásából ered, másrészt az áruküldeményekkel összefüggő adatok megbízhatóságának, dokumentálásának és ellenőrizhetőségének kockázatát jelöli. A kereskedelmi folyamatok védelmével, a szállítmányok láthatóságával kapcsolatos kötelezettségeket vám- és adótörvények, az export-import forgalom engedélyezési eljárásai, a nemzetközi fuvarozás új egyezményei írják elő. Emellett a szerződő felektől elvárt, hogy a biztonsággal összefüggő feladataikat részleteikben ismerjék, és végrehajtásuk érdekében megfelelő rendelkezéseket, illetve utasításokat dolgozzanak ki a szerződésükben.


A kereskedelem biztonsági, illetve védelmi előírásainak való megfelelőség követelménye mind a termelő, mind a szolgáltató szektorban „továbbgyűrűző” hatással fog érvényesülni az elkövetkező években. 

Először az ún. elsőkörös (1. Tier) beszállítók lesznek kötelesek a „trade compliance” koncepció megvalósítására és ennek szellemében a szükséges szabályzatok kialakítására, valamint a belső vállalati folyamatok átszervezésére. 

Az ún. „trade compliance” operatív eszközrendszer kialakítását, és a kapcsolódó intézkedéscsomag bevezetését követően azonban az érintett vállalat csak olyan (be)szállítóktól fogadhat el áruküldeményt, illetve vásárolhat szolgáltatást, amely kereskedelembiztonsági szempontból maga is „megbízhatónak” minősül. Ezen követelmény alapján válnak az ún. második körös (2. Tier) gyártók és szolgáltatók is kötelezetté az ún. „trade compliance” sztenderdek adaptálására.


A globális értékteremtő láncok biztonságát ugyanakkor csak az garantálhatja, ha a lánc minden tagja azonos szempont- és ellenőrzési rendszer alapján szabályozza az áruk gyártásával és szállításával összefüggő feladatait. E kötelezettség teljesítésének egyik kulcseleme az ún. „trade compliance” szakember jelenléte a vállalatnál.


https://uni-bge.hu/courses/KERESKEDELEMBIZTONSAG-ES-UZLETFEJLESZTES-(KKK)

https://felnottkepzes.uni-bge.hu/Kepzeseink/Kereskedelembiztonsag_es_uzletfejlesztes

 Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM