Keresés:
Nemzetközi gazdálkodás BSc (angol és francia nyelven)

Nyelvi tájékoztató

Nemzetközi Gazdálkodás alapszak (angol nyelven)

Nemzetközi Gazdálkodás alapszak (francia nyelven)

Az Ön teendői

>> Részvétel a szóbeli Nyelvi tájékoztatón (nappali képzésen, a beiratkozás napján)
>> Nyelvválasztás és online írásbeli szintfelmérő megírása a Coospace-en

 

Részletes információk

Tisztelt Hallgató!

Nemzetközi gazdálkodás szakon kötelezően két nyelvet fog tanulni 3-3 féléven át (üzleti szaknyelv - középhaladó szintről).  Tanévkezdés előtt el kell döntenie, hogy melyik nyelvvel kezd. Ez lesz az „első nyelve”, ebből kell a szintfelmérőt megírnia.  A képzés végéig két B2 szakmai nyelvvizsgát kell teljesítenie. (Az egyik szakmai középfokú (B2) nyelvvizsga kiváltható egy felsőfokú (C1) általános nyelvvizsgával.)

„6 féléves nyelvi képzés” lehetősége (nappali képzésen): Ha legalább egy nyelvből minimum középfokú, komplex nyelvvizsgával rendelkezik és vállalja, hogy az egyik nyelvből önállóan készül fel a kimeneti követelményekben meghatározott szakmai B2 nyelvvizsgára, elkezdhet egy újabb nyelvet tanulni, kezdő szintről 6 féléven át (3 félév általános, 3 félév üzleti nyelv). Felhívjuk a figyelmét, hogy hat félév alatt nagyon komoly munkával lehet kezdő szintről eljutni a szakmai középfok szintjére.

A Külkereskedelmi Karon oktatott nyelvek: angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, orosz, japán, kínai, arab, koreai.

Amennyiben nappali képzésre jelentkezett, a regisztrációs héten, a beiratkozás keretén belüli Nyelvi Tájékoztatón (2019. szeptember 3. 10:00) részletes szóbeli tájékoztatást nyújtunk a nyelvi képzésekről, követelményekről, kötelező, szabadon választható és önköltséges kurzusválasztékunkról és ekkor lesz lehetőség kérdések feltevésére is.

Kérjük, hogy a szóbeli Nyelvi tájékoztató után, de legkésőbb 2019. szeptember 6-ig lépjen be a Coospace-en található „Nyelvi szintfelmérés KKK 2019” elnevezésű színtérbe és jelölje meg azt a nyelvet, amelyiket 2019 szeptemberétől tanulni szeretné.

Rendkívül fontos, hogy a nyelvi szintezés és a csoportbeosztás megkönnyítése érdekében a választott nyelvből töltse ki a Coospace-en található szintfelmérő tesztet.

A szintfelmérő tesztet 2019. szeptember 3. 12.00 és szeptember 6. 23:59 között lesz lehetősége kitölteni.

Részletes információk a Külkereskedelmi kar nyelvi képzéseiről elérhetőek a  Nyelvi Tájékoztatóban >>>

 

Dr. Válóczi Marianna PhD.
tanszékvezető

Nemzetközi Üzleti Szaknyelvek Tanszék 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM