Keresés:
Események
«2020. május»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Tájékoztatás a számonkérés, a vizsgáztatás és a felvételi eljárás különös szabályairól veszélyhelyzet esetén
2020.05.14

Tisztelt Hallgatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy hatályba lépett a 6/2020. (V. 11.) rektori-kancellári közös utasítás a számonkérés, a vizsgáztatás és a felvételi eljárás különös szabályairól veszélyhelyzet esetén.

Az utasítás értelmében ebben a vizsgaidőszakban – főszabályként – minden vizsgánkat online módon tartjuk meg. A záróvizsgákat és az egyéb szóbeli vizsgákat a Microsoft Teams rendszerében szervezzük, a csatlakozás módjáról külön útmutatót készítettünk. Az írásbeli vizsgákat a Coospace és a Moodle rendszerében szervezzük.

Hallgatóink közül nem mindenkinek van unibge.hu végződésű aktív email-fiókja, ezért a záróvizsgákra és egyéb szóbeli vizsgákra való behíváshoz a Neptunban rögzített email-címeket fogjuk használni. A vizsgázó azonosításához szükség van egy személyi okmányra, technikai problémák esetére pedig egy telefonszámra. Kérjük, hogy mindenki ellenőrizze a Neptunban szereplő adatait, és szükség esetén jelentse be a változásokat.

Írásbeli vizsgák esetében a hallgató a Coospace vagy a Moodle rendszerbe való belépéssel azonosítja magát.

Azok a hallgatók, akik esetleg nem rendelkeznek az online vizsgán való részvétel technikai feltételeivel, kötelesek ezt a vizsga időpontja előtt legalább öt munkanappal jelezni az Egyetem számára. Záróvizsga esetén az érintett hallgatók számára megszervezzük a vizsgát az Egyetem valamelyik oktatási épületében. Más vizsgáknál erre a jelenleg hatályos jogi szabályozás nem ad lehetőséget, így ott a tanszékek alternatív beszámolási módszert fognak felajánlani.

Záróvizsgázó hallgatóinkat tájékoztatjuk, hogy a záróvizsga tartalma több szakon megváltozik, igazodva a speciális körülményekhez: komplex vizsgát sehol sem tartunk, vagyis a záróvizsga a szakdolgozat megvédéséből és az arra épülő szakmai vitából fog állni. A karok a közeli napokban további tájékoztatást adnak a záróvizsgák tartalmáról.

Kérjük, olvassák el figyelmesen a rektori-kancellári közös utasítást a részletszabályok megismerése érdekében. Amennyiben az utasítás azt kéri, hogy a Tanulmányi és Oktatásszervezési Főosztályon tegyenek bejelentést, azt az adott kari HSZO-n keresztül tegyék meg (hszo.gkz@uni-bge.hu, hszo.kkk@uni-bge.hu, hszo.kvik@uni-bge.hu, hszo.pszk@uni-bge.hu).

Mindannyiuknak jó egészséget és sikeres vizsgázást kívánunk!

BGE


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM