Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Orosz Szakmai Nap

A BGF Külkereskedelmi Karán 2013. november 11-én hétfőn 10–16 óra között került megrendezésre a hagyományos Orosz Szakmai Nap. A korábbi évek gyakorlatához híven bizonyos vezérelv szerint került összeállításra és megszervezésre a program. Jelen esetben a szakmai részben a magyar–orosz gazdasági kapcsolatok állami és vállalati szinten, valamint magyar és orosz aspektusból kerültek röviden bemutatásra. A kulturális rész apropóját pedig Szentpétervár 310 éves jubileuma adta. A cél az volt, hogy a rendezvény szerves kiegészítője legyen az oktatási tematikának, ezért orosz vonatkozású ország- és kultúraismereti programpontok színesítették a kínálatot, amelyek szórakoztatva bővítették a hallgatók ismereteit, és valószínűleg megerősítették a hallgatók azon döntésének a helyességét, hogy az orosz nyelvet választották. A rendezvény ideje alatt orosz szak- és szépirodalmi könyvekből összeállított ideiglenes kiállítás volt megtekinthető, valamint jellegzetes oroszos ételkóstoló és teázás járult hozzá a kellemes hangulathoz.

A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel és aktív közreműködésükkel:

  • a budapesti Orosz Nagykövetség kulturális ügyekkel foglakozó sajtóattaséja, tanácsos,
  • a budapesti Orosz Kereskedelmi Képviselet osztályvezetője,
  • a ROSATOM budapesti képviselője,
  • egy magyar exportmenedzser üzletember
  • a budapesti Orosz Kulturális Központ kurzusvezetője.

A külső résztvevők nemcsak jelenlétükkel és előadásukkal emelték a rendezvény színvonalát, hanem jelentős értékű könyvadománnyal, illusztrációs anyagokkal és orosz ételekkel is segítették a sikeres megrendezést.

A nagyszámú közönséget főként az orosz nyelvet tanuló hallgatóink, a többi nyelvi osztály és más szervezeti egységek érdeklődő munkatársai és külső vendégek tették ki. Bár a hallgatóságidőközben mozgott, változott, de szinte folyamatosan 80–100 fős közönség volt jelen.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM