Keresés:
Események
«2017. június»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Közgazdásztanár (mesterképzés)

Tanári mesterképzési szak, közgazdásztanári szakképzettség

Nappali és levelező munkarendben

Állami ösztöndíjas (levelező munkarendben) és önköltséges képzési formában

A szerezhető végzettség megnevezése

  • Okleveles közgazdásztanár (kereskedelem és marketing) vagy
  • Okleveles közgazdásztanár (turizmus-vendéglátás)

Elhelyezkedési lehetőségek

A végzett közgazdásztanárok szakközépiskolákban, szakiskolákban, az iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli felsőfokú szakképzésben és a szakterületük körébe tartozó felnőttképzés valamennyi szintjén elhelyezkedhetnek tanári, oktatói munkakörben. Feltételezve a PhD tanulmányok megkezdését is a gazdasági felsőoktatás keretében, az üzleti képzési ágon belül a kereskedelem és marketing, illetve a turizmus-vendéglátás alapképzési szakokon gyakornoki és tanársegédi munkakörben is elhelyezkedhetnek.

Idegennyelv-ismeret követelményei

A mesterfokozat megszerzéséhez legalább egy idegen nyelvből  államilag elismert, középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

Képzési idő

  • Főiskolai szintű közgazdász/üzemgazdász végzettséggel rendelkezőknek 4 félév nappali vagy levelező munkarendben, amiből az utolsó szemeszter az iskolai gyakorlat és az önálló projektkészítés időszaka;
  • Főiskolai szintű közgazdásztanári szakképzettséggel rendelkezőknek 3 félév, levelező munkarendben, ahol az utolsó félévben kerül sor koncentrált iskolai gyakorlatra és az egyéni munkán alapuló projektet elkészítésére;
  • Gazdaságtudományi képzési területen szerzett egyetemi oklevéllel és tanári szakképzettséggel rendelkezőknek: 2 félév, levelező munkarendű képzés keretében,
  • Üzleti szakoktató végzettséggel rendelkezők számára 4 félév, levelező munkarendben az oktatás péntekenként és szombatonként történik.

    Levelező munkarendben az oktatás péntekenként és szombatonként zajlik.

Felvételi követelmények

Előfeltétel főiskolai vagy egyetemi közgazdász/üzemgazdász végzettség (a speciális 2 féléves képzéshez egyetemi végzettséggel szerzett tanári oklevél). A szóbeli felvételi vizsga tárgya a jelentkező szakmai felkészültsége, általános és pedagógiai tájékozottsága.

Önköltség és egyéb díjak

A képzés állam által támogatott létszáma évenként központilag kerül meghatározásra, melyre a felvételi eredmények sorrendjében kerülhetnek be a jelentkezők. Az állami ösztöndíjas keretszámon felül a kar önköltséggel is vesz fel jelentkezőket. Az önköltség összege a 2017/2018. tanévben nappali munkarendben 385.000 Ft/félév, levelező munkarendben 340.000 Ft/félév.

Részletes adatok

felvi.hu

További felvilágosítás

BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
T: 06-1-374-6297

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM