Keresés:
Események
«2018. október»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Turizmus-vendéglátás

Turizmus-vendéglátás alapképzési szak

Nappali és levelező munkarendű közgazdász alapképzés

Állami ösztöndíjas és önköltséges képzési formában

A szerezhető végzettség megnevezése

Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon 

Választható specializációk

  • Kereskedelmi vendéglátás
  • Intézményi vendéglátás
  • Utazás- és rendezvényszervezés
  • Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment
  • Egészség-, sport- és ökoturizmus

Képzési idő

7 félév, a választott specializációtól függően a 6. vagy a 7. szemeszterben a hallgató összefüggő, képzési helyen kívüli szakmai gyakorlatát tölti.

Elhelyezkedési lehetőségek

A fenti tartalmú képzésekkel hallgatóink

  • alkalmassá válnak a turizmus egyéni és társas vállalkozásainak működtetésére, elhelyezkedhetnek turisztikai vállalkozásoknál (szálláshely-szolgáltatók, kereskedelmi és/vagy intézményi vendéglátásra specializálódott vendéglátóegységek, utazási irodák, rendezvényszervező cégek, közlekedési társaságok, sport és egészségturisztikai létesítmények), a turizmus non-profit szervezeteinél, a közigazgatás idegenforgalmi területein, illetve
  • a vendéglátás és a szállodaipar hazai illetve nemzetközi vállalkozásainak szakmai és funkcionális területein közép- és felsővezetői feladatokat láthatnak el.

Követelmények a tanulmányok során

A tantárgyak félévenként általában kollokviummal (szóbeli- vagy írásbeli vizsgával) vagy gyakorlati jeggyel zárulnak. A vizsgára bocsátás feltétele tantárgyanként különböző (pl. sikeres zárthelyi dolgozat, házi dolgozat, tanulmány megírása stb.). A tanulmányok záróvizsgával fejeződnek be.

Az alapfokozat megszerzéséhez legalább két idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga – amelyek közül az egyik államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú, általános nyelvvizsgával kiváltható – vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

Felvételi feltételek

A Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2018. részletesen tartalmazza a felvételi követelményeket, továbbá a www.felvi.hu honlapon találhatók részletes információk.

Önköltség és egyéb díjak

Az önköltség összege a 2018/2019. tanévben nappali munkarendben 280.000 Ft/félév, levelező munkarendben 240.000 Ft/félév.
A képzés állami ösztöndíjas képzési formában is indul.

Részletes adatok

felvi.hu

További felvilágosítás

BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
T: 06-1-374-6297

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM