Keresés:
Események
«2018. február»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

KOB

Kollégiumi Bizottság (KOB)

A Kollégiumi Bizottság 7+2 főből álló testület, akik közül a +2 fő a szakkollégium elnöke, valamint a kollégium igazgatója. A hallgatói tagokat a kollégiumi közgyűlés választja, közvetlenül a kollégisták közül, tehát mindenki választhat és mindenki választható. A KOB tagjait egy évre választják.

Két Közgyűlés között tehát a Kollégiumot a választott önkormányzat, azaz a Kollégiumi Bizottság irányítja, amely a Közgyűlésnek tartozik felelősséggel.

A bizottság hatáskörébe tartozik minden, a kollégistákat érintő ügy véleményezése, illetve, a részvétel az ilyen ügyekre vonatkozó döntések meghozatalában.

 

A Kollégiumi Bizottság feladatai

A Kollégiumi Bizottság előkészíti és a Közgyűlés elé terjeszti a Kollégium Házirendjét, éves munkatervét. Ezekre, valamint az önkormányzati szervek felépítésére, a kollégiumi követelményekre javaslatot tehet.

A Bizottság felügyel a Kollégium Működési Szabályzatának és Házirendjének betartására.

A Kollégiumi Felvételi Bizottság (KFB) tagjaként dönt a hallgatók kollégiumi felvételéről.

Rendelkezik a Hallgatói Önkormányzattól és egyéb jogi személyektől kapott támogatások felhasználásáról, és javaslatot tesz egyéb hasznosításból származó maradvány felhasználására.

Feladata továbbá kulturális, sport és szakmai rendezvények szervezése a kollégisták számára.

A Kollégiumi Bizottság rendezvényeit, pályázatok útján, szponzorok valamint az egyetem költségvetéséből kapott támogatásokból biztosítja.

 

A KOB tagjai

 Ádám Fanni (a KOB elnöke)

Kalotai Márk

Joó Zoltán

Szőlősi Georgina

Drabant László

Kormányos Adrián

Friskó Norbert                                  

 

 

 

           

 

 

 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM