Keresés:
KVIK Szakdolgozat/Projektmunka téma választás menete a Neptun rendszerben / Thesis topic application in Neptun

A Tanulmányok/Szakdolgozat/Szakdolgozat jelentkezés menüpont alatt a hallgató jelentkezési időszakban láthatja a képzéséhez, illetve az adott félévben szakokhoz hozzárendelt, érvényes szakdolgozat-jelentkezési témakörök listáját.

 

Szakdolgozat jelentkezés linkre kattintson

 

A szakdolgozat jelentkezésénél az időszakok közül válassza ki az érvényes időszakot, nyomja meg a listázás gombot. Ennek hatására megjelennek azok a témák, melyek az adott képzésen elérhetőek (… (tanár neve) szakdolgozati témái)

 

Az egyes témáknál a sor végén lévő + jelre kattintva a témáról bővebb információt talál, illetve itt tud jelentkezni. Válassza a Téma adatok lehetőséget. A „Leírás” mezőben szerepelő honlap-hivatkozás segítségével, kimásolva és megnyitva ezt a linket, láthatja az oktató meghirdetett témáit, melyek közül választhat. Témamegtekintés és -kiválasztás után nyomja meg a felületen a vissza gombot.

 A Szakdolgozat jelentkezés felületen az egyes témáknál a sor végén lévő + jelre kattintva válassza a Jelentkezés lehetőséget.

 A jelentkezéskor írja be a konkrét témajavaslatát a Cím mezőbe, felülírva az ott található témát. Amennyiben ezt nem teszi meg, akkor az oktató nem biztos, hogy elfogadja a téma jelentkezését. A konkrét témajavaslatát a 4. pontban leírt „Leírás” mezőbeli tanszéki honlapon meghirdetett oktatói szakdolgozati témák közül választhatja ki, módosíthatja azokat vagy megadhat saját témát is, ami illik az oktató tanár által meghirdetett témakörbe.

 Amennyiben a tanszék elvárja a témavázlat feltöltését, töltse fel azt, amit a +Fájl feltöltés  gombra kattintva végezhet el. (Csak a felsorolt típusú file-ok tölthetők fel.) Ezt követően nyomja meg a tovább gombot.

 

 Ha minden rendben megadásra került, a sikeres jelentkezésről visszajelzést kap.

  

 Ha másik témára szeretne jelentkezni, akkor az időszak végéig van lehetősége lejelentkezni. Ezt a Szakdolgozat jelentkezés ablakban teheti meg. Sor végén + jelre kattintva válassza a Lejelentkezés lehetőséget. Ez után jelentkezhet a választott témára.

 Figyelem! Egy szakdolgozati témára adhatja le a jelentkezését. A jelentkezés sorrendje egyben a szakdolgozati témák rangsorolását is jelenti (azaz az adott témára leadott jelentkezések a leadás időpontja szerinti sorrendben kerülnek elfogadásra a keretszámig).

Amennyiben kimerítette a leadható jelentkezése számát, a rendszer a további jelentkezését elutasítja.

A szakdolgozatra jelentkezést az oktató véleményezi, azaz a hallgató jelentkezését támogatja vagy elutasítja.

A jelentkezés eredményéről a hallgató a Neptun rendszeren keresztül értesülhet. A hallgató elfogadott jelentkezésénél a „Beosztás eredménye” jelölőnégyzet IGAZ állítású lesz.

Amennyiben a hallgató szakdolgozati témajelentkezése nem elfogadott lesz, egy újabb, ugyanígy ezen félévben kiírt (pót)jelentkezési időszakban választhatja ki/adhatja meg a fentebb leírt módon a szakdolgozati témajavaslatát.

 Students’ guide to choosing a thesis topic in Neptun  

  1. You can see the list of the valid thesis application topics under the menu Studies/Degree Thesis/Thesis Application during the registration period. These topics are allocated to training programmes in the current term.
  2. Click on Thesis Application  3. At Thesis Application select the current term, and click on List. Then the available topics for the training programme will appear (… (teacher’s) thesis topics).  4. By clicking on the + sign at the end of the row, you will find more information about each topic, and you can apply here as well. Choose Topic Details. Under the Description field you will find a link to a website. Copy and open the link, the lecturer’s published topics will appear. You can choose any topic. After inspecting and choosing a topic click on Back.
  5. Apply by clicking on the + at the end of the row on the Thesis Application interface, then select Registration.  6. When you are applying, type your suggested topic in the Title field, overwriting the topic that is already there. Your topic should be selected from the ones published on the website of the department. The topics are listed in the field Description (See 4 above). You can modify a topic, or even suggest your own if it fits to the themes published by the lecturer.  7. If the department expects you to upload the outline, click on +File upload (only the listed formats can be uploaded). Then click on Next.  8. If all is done appropriately, you will get a feedback that your application is accepted.  9. If you want to choose another topic, you can unregister until the end of the term. 

          Go to Thesis Application, click on + at the end of the row, then select Cancel application.
          Then you can apply for a new topic.

         

 

      10. Warnings 

      You can apply for one thesis topic. The order of applications determines the order of the thesis topics
      (i.e. your     first application will be ranked first). 

      If your applications reach the maximum, the system will refuse further applications. 

      The lecturer will give an opinion of your application, either accepting or refusing it. 

      The result of the application is communicated through Neptun. If an application is accepted,
       you will see TRUE in the box “Result of Status”. 

      If the application is not accepted, a new thesis topic can be selected in the (late) registration period
      of the current term following the same steps.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM