Keresés:

Erasmus

Kedves Hallgatók!

A Nemzetközi iroda 2019. december 21-től 2020. január 5-ig zárva tart.

Ezen időszak alatt igazolást sem tudunk kiadni.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!


 

 

AZ IRODA NYITVA TARTÁSA:

 

Hétfő, szerda: 09.00-12.00 és 13.00-14.00

Kedd, csütörtök: 13.00-16.30

Péntek: 09.00-12.00Kedves Hallgatók!


Egyetemünkön is elérhető az Európai Unió Erasmus + mobilitási ösztöndíj programja. Ez egy nagyszerű és egyedülálló lehetőség a felsőoktatási hallgatók számára. A program keretében esély nyílik egy félévet vagy akár egy teljes évet Európa egy másik neves egyetemén tanulni, vagy szakmai gyakorlatot végezni a kontinens bármely pontján. A rengeteg életre szóló élmény és munkaerő piaci előnyt jelentő tapasztalat mellett egy új világnézetet is kaphatnak a résztvevők.

 

A hazatérő Erasmusos hallgatók beszámolói alapján a kint eltöltött félév új emberré tette őket, új lendületet és inspirációt kaptak a szakmai tovább fejlődésükhöz. A külföldi környezet, az interkulturális közeg és a megszokottból való kiszakadás egy olyan jellemfejlődéshez vezetett náluk amiért a mai napig hálásak a programnak. 

 

A csúszás már a múlté, a tanulmányi félévre készülőknek javasoljuk, hogy építsék be a kint elvégzett tárgyaikat az itthoni képzési programjukba, amelyre jó lehetőség az Erasmus tárgyak szabadon választhatóként való beszámítása. Emellett az egyes kint elvégzett kurzusok és az itthoni tárgyak tárgyegyezéssel való elfogadtatására is lehetőség nyílik az adott tanszékkel való egyeztetés után.

Bármilyen kérdésük van az elismertetéssel, vagy a pályázással kapcsolatban, akkor bátran keressék fel karunk koordinátorait, akik készséggel állnak rendelkezésükre.

 

 

A kar széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszerének egyik alappillére az Európai Bizottság Erasmus+ projektje keretében folyó együttműködés, amelyben karunk immár második évtizede vesz részt. Az Erasmus+ program továbbra is a legnagyobb hangsúlyt a hallgatói mobilitásra fekteti, amely féléves vagy egyéves, anyagilag támogatott külföldi képzési lehetőséget biztosít minden felsőoktatási hallgatónak képzési szintenként egy alkalommal.

Évente közel 50 hallgatónk tanul 19 EU-s ország 58 Erasmus partner intézménye – a lehetőség Norvégiától Portugáliáig és Írországtól Törökországig terjed – valamelyikében.  Megkülönböztetett figyelemmel támogatjuk azon hallgatóinkat, akik valamely partner intézmény e célra, karunkkal közösen kialakított tanrendjét követve, külföldi tanulmányaik eredményeként kettős diplomát szereznek Spanyolországban, Németországban, illetve Franciaországban.

A szigorú válogatásnak is köszönhető, hogy hallgatóink jól megállják helyüket partner intézményeinkben; felkészültségük, szorgalmuk, szakmai érdeklődésük és jó nyelvtudásuk gyakran vált ki elismerést. A külföldi tanulmányok után visszatérő hallgatók nem csak tudásban gyarapodnak, de komoly tapasztalatokat szereznek a fogadó ország és a helyi közösség kultúrájáról, baráti és emberi kapcsolatokkal gazdagodnak.

Az Erasmus+ projekt keretében megemelt támogatást kaphatnak a hallgatók az Európai Unió országaiban folytatott külföldi szakmai gyakorlatukhoz, a sikeres pályázók száma 40 és 50 fő között váltakozik évente. A hallgatói mobilitás keretében partnerintézményeinktől évente mintegy 140 hallgató érkezik hozzánk részképzésre, ők az angol vagy német nyelven folyó képzések kurzusait, vagy speciálisan nekik oktatott tárgyak óráit látogatják. Karunk népszerűsége a külföldi hallgatók körében az érdekes tantárgyak és a színvonalas oktatás mellett a változatos diákprogramoknak (pl. Global Cooking Night), továbbá Budapest ezerarcú kulturális életének köszönhető.

A tanári mobilitás keretében karunkról az elmúlt években több kolléga tartott partner intézeteinknél szakmai órákat, míg külföldi kollégáink főként az idegen nyelven folyó képzéseket színesítik előadásaikkal, tréningjeikkel. Az Erasmus+ együttműködési lehetőséget biztosít közös tantervfejlesztésre, diák- és tanári kutatásokra is.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM