Keresés:
Események
«2019. december»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Pályázati felhívás

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

SPANYOL KETTŐS DIPLOMA RENDSZERBEN VALÓ RÉSZVÉTELRE

ERASMUS TANULMÁNYI MOBILITÁSI PROGRAM KERETÉBEN

A 2019/2020-AS TANÉVRE

1. Pályázati feltételek

Erasmus+ támogatásra pályázhat a BGE KVIK NAPPALI TAGOZAT 3. ÉVFOLYAM KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPSZAK MAGYAR- VAGY IDEGEN-NYELVŰ KÉPZÉSÉBEN résztvevő hallgatója. A pályázat közzététele minden év november közepén várható.

A magas szintű idegen nyelvtudás a külföldi részképzés sikerének biztosítéka, az ösztöndíj odaítélésének alapvető feltétele. Azok a pályázók, akik nem rendelkeznek a megpályázandó intézmény oktatási nyelvéből felsőfokú nyelvvizsgával, az Turizmus-Vendéglátás Szaknyelvi Intézeti Tanszék nyelvi szintfelmérőjén kell, hogy megfeleljenek a nyelvi követelményeknek.

    2. Hogyan lehet pályázni?

A részképzési pályázathoz szükséges valamennyi űrlap letölthető a kar honlapjának Erasmus/Letölthető dokumentumok menüpontjáról. A pályázati dokumentáció részei:

·         jelentkezési lap,

·         pontozási lap

·         intézményválasztó lap,

·         Europass formátumú önéletrajz és motivációs levél magyarul, valamint a megpályázott intézmény oktatási nyelvén,

·         a nyelvtudás szintjét igazoló dokumentum – felsőfokú nyelvvizsga bizonyítvány – másolata (kérjük az eredetit is bemutatni).

A pályázati anyagot az Alkotmány utca 9-11. fszt. 4-es Erasmus irodában kell leadni, legkésőbb 2019. február 1-én (péntek) 12.00 óráig. A pályázat végső eredményéről 2019. február 8-án (péntek) a hallgatók e-mailben kapnak értesítést.

3. Egyéb fontos és hasznos tudnivalók

A külföldi részképzés ideje alatt a hallgatónak a BGE KVIK-n aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie, tehát be kell itthon is iratkoznia a félévre, eleget kell tennie az egyetemmel szembeni esetleges anyagi kötelezettségeinek, továbbá a HKR előírásainak megfelelően (legalább 1 tantárgy felvételével) biztosítania kell féléve érvényességét. Amennyiben a hallgató a küldő vagy a fogadó intézmény valamelyikében elmulasztja tanulmányi kötelezettségeinek teljesítését, az a támogatás részleges vagy teljes visszafizetési kötelezettségét vonhatja maga után.

A pályázaton sikeres hallgatóval a BGE KVIK támogatási szerződést köt, amely részletesen szabályozza a tanulmányi kötelezettségekre, a támogatás összegére és felhasználására, esetleges visszafizetésére vonatkozó feltételeket. A külföldi intézményben 2 x 30 ECTS kreditet kell teljesíteni.

4. A hallgatói anyagi támogatás és a külföldi megélhetési költségek

A támogatás összege a tanulmányi időszak hossza (hónapszám), az adott országban szükséges megélhetési költségek alapján, valamint a KVIK számára megítélt keret nagyságától függően kerül meghatározásra. A támogatás összege a Támogatási Szerződésben kerül rögzítésre. A támogatás összege Spanyolországban 470 euró/hó.

Felhívjuk az Erasmus+ ösztöndíjra pályázók figyelmét, hogy a megítélt támogatás összege nem fedezi a célországban való megélhetés teljes költségét, ezért azt ki kell egészíteni egyéni forrásokból.

 

A BGE KVIK HTJB tájékoztatása szerint az Erasmus+ részképzéses hallgatók rendszeres szociális támogatásra pályázatot adhatnak be, és ha a tanulmányi eredményük megfelelő, akkor tanulmányi ösztöndíjban is részesülnek.

 

Az Erasmus+ támogatás a brüsszeli központból származik, mely a magyar Tempus Közalapítványon keresztül jut el a BGE számlájára, ahol csak érkezését követően válik felhasználhatóvá. A folyamat hosszúsága miatt, az eddigi tapasztalatok alapján előfordulhat az ösztöndíj utalásának késése.


5. Egyéb ügyintézési teendők

 

A nyertes hallgatóknak önállóan kell intézniük a kiutazással kapcsolatos valamennyi tennivalót: külföldi szállásuk biztosítását, az utazási, biztosítási, banki, stb. ügyeket. A szállás megszerzésében a fogadó intézmények általában segítenek, de a BGE KVIK Erasmus koordinátorának közreműködése is kérhető.


Az Erasmus+ támogatást a BGE a hallgató devizaszámlájára euróban utalja át. A bankszámlaszámot a szerződéskötés előtt kell megadni, és azt az ügyintézési bonyodalmak elkerülése érdekében nem célszerű a későbbiekben megváltoztatni.


További információ elérhető:

BGE KVIK Erasmus Iroda

Nyírő Katalin, Erasmus koordinátor

Alkotmány utca 9-11. fszt. 4.

Tel: +36/1/301-3415

E-mail: nyiro.katalin@uni-bge.hu

 

Hasznos linkek:

Tempus Közalapítvány honlapja: www.tka.hu

 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM