Keresés:
2019/20/2 KM záróvizsga információk
Teams használata, záróvizsga menete, fontos információk
2020.05.20

Tisztelt Hallgatók!

FONOTS: A záróvizsga alatt az alábbi telefonszámokon vagy email címeken jelezzék ha probléma adódna:

Lendvai Noémi: 061 374-6219, lendvai.noemi@uni-bge.hu

Mahunka Balázs: 061 374-6284, mahunka.balazs@uni-bge.hu

 

A 2019/20/2 félévben kereskedelem és marketing képzésen a záróvizsga tájékoztatók és a záróvizsga a Teams rendszerben online lesz az alapképzésen és a felsőoktatási szakképzésen is.

A hallgatók előzetesen kapnak meghívót emailben a záróvizsga tájékoztató és a záróvizsga felülethez is. A meghívó a Neptunban rögzített email címre kerül kiküldésre. Amennyiben az email címe vagy más adata megváltozott a Neptunban rögzítetthez képest, akkor a 6/2020 (V.11) rektori-kancellári utasítás online záróvizsgákra vonatkozó  5§ 5. bekezdésében leírtak alapján kell jeleznie az egyetem felé. Ezen felül, kérjük a tanszék felé is jelezzék, ha az email címük változott.

 

Teams telepítéséhez vagy vendégként történő csatlakozásához az alábbi linken találnak információkat:

https://uni-bge.hu/szervezetiegysegek/KANCELLARIA/GAZDASAGI-IGAZGATOSAG/INFORMATIKAI-FOOSZTALY/dokumentumok/Hallgatoknak/Utmutatok-az-informatikai-rendszerekhez/TEAMS-hasznalata-interjuk-lebonyolitasara-vendegek-szamara

Kérejük, hogy töltsék le az alkamlmazást és telepítsék a gépre, mert a böngészőben nem lehet prezentációt megosztani és webkamerás képet egyszerre üzemeletetni. 6/2020 (V.11) rektori-kancellári utasítás alapján csak folyamatos kép és hang kapcsolattal tekinthető érvényesnek a vizsga. 

A vizsgaidőpontok már megjelennek a Teams-ben. Kérünk mindenkit, hogy próbálja ki az alkalmazást, nézze meg, hogy működik-e.


Záróvizsga tájékoztatók időpontja:

BA KM magyar (nappali, távoktatás. levelező) + német: 2020.06.03 szerda 17:00 Dr. Kozák Tamás

BA KM angol: 2020.06.03 szerda 17:30 Dr. Papp Vanda

FOSZK KM (nappali, levelező): 2020.06.03 szerda 17:00 Lipák Mária

 

Az online vizsga előkészítése:

A hallgatóknak rendelkezniük kell olyan eszközzel, amelynél biztosítani tudja a hang és kép átvitelét. Ezzel kapcsolatban a Hallgatói Szolgáltatási Osztály küld üzenetet melyben tájékoztatják Önöket, mi a teendő, ha nem áll rendelkezésre megfelelő eszközt a záróvizsgához.

A hallgatók a Neptun rendszerben megtalálják a bizottsági beosztásukat (legkésőbb június 8), illetve ebben a bejegyzésben tájékozódhatnak a (Neptun kód alapján), hogy melyik bizottságba lettek beosztva és ezen felül, hogy tervezetten melyik órában kell belépniük a Teams megbeszélésbe. Legkésőbb 06.05-ig kiírjuk a beosztást e tájékoztató végén található táblázatba.

 

A záróvizsga menete:

A kereskedelem és marketing képzésen a záróvizsgák reggel 9 órakor kezdődnek. A hallgatóknak az emailben kapott meghívón keresztül a záróvizsga kezdete elött 8:55 órakor be kell lépnie az „értekezletbe” az álltalános tájékoztatóhoz. Ezek után a bejegyzés végén található beosztás szerint (táblázat) folytatódik a záróvizsga és a bizottság tagjai fogják behívni a hallgatókat az eseménybe.  A beosztásban a belépési időpontot tekintve történhet változás, melyről legkésőbb a vizsga napján a vizsga előtti tájékoztatón (8:55 órakor) tájékoztatják a hallgatókat. A beosztás tekintetében (nap, idő stb.) egyéni hallgatói igényeket nem tudunk teljesíteni.

A tájékoztató után, csak az a 2 hallgató maradhat bent a megbeszélésben, akik a beosztás szerint abban az időben záróvizsgának. A további résztvevőket a bizottság tagjai léptetik ki és meg kell várniuk amíg újra beengedik őket a beszélgetésbe.

 

Kilépés a megbeszélésből:

A hallgatókat a bizottság tagjai léptetik ki a beszélgetésből. Kérünk mindenkit, hogy NE használja a piros telefon gombot, ne lépjen ki a beszélgetésből. Várja meg míg kilépetik.

 

Újra csatlakozás az "értekezletbe":

Miután a bizottság egyik tagja kiléptette a hallgatót a tájékoztató után, a hallgatóknak újra a csatlakozásra kell kattintaniuk, így az előszobába kerülnek és addig ott várnak amíg a bizottság egy tagja vissza nem engedi. (Várhatóan a bejegyzés végén található beosztás szerint)


A záróvizsga alatt a hallgatónak végig biztosítania kell a kép és hang kapcsolatot. A záróvizsga megkezdéséhez, a hallgatónak hitelt érdemlő módon igazolnia kell magát a webkamerán keresztül jól látható módon fel kell mutatnia fényképes igazolványát a bizottság tagjainak. Kérjük, hogy készítsék elő a vizsga előtt az igazolványaikat.

A személyiségi jogok védelmében az online vizsga időtartama alatt a kép- és hangrögzítés készítéséhez és a felvétel nyilvánosságra hozatalához, illetve a vizsgáról bármilyen másolat készítéséhez külön engedély szükséges.

 

Alapképzés:

  • A záróvizsga első része a szakdolgozat védése. A hallgatókat kérjük, hogy PowerPoint-ban készítsék el a prezentációt, ne Prezibe vagy egyéb alkalmazással! A védéshez a hallgatónak meg kell osztania a prezentációját (PowerPoint) a bizottság tagjaival, hogy követhessék a védést. A Teams rendszerben a beszélgetésbe belépve a Megosztást  gombra kattintva kiválasztható, hogy PowerPoint megosztása (leírás a megosztáshoz a bejegyzés végén található). FONTOS: ne a teljes asztalt osszák meg csak a prezentációt! A védés időtartama maximum 10 perc.

 

  • A védést szakmai beszélgetés – vita követi, ami során biztosság tagjai a honlapon található témakörökből és azoktól eltérően is tehetnek fel szakmai kérdéseket melyek nem kötődnek szorosan a szakdolgozat bírálatához, de kapcsolódnak a témájához és a tanult szakmai anyaghoz.

 

A záróvizsgát szervező tanszék a jelölt felkészülését támogathatja azzal, hogy előre megad a hallgató számára maximum 3 főtémát és 6-8 altémát. A kereskedelem és marketing képzésen az előre kiadható témákat a szakdolgozat bírálat tartalmazhatja, korábban abszolvált hallgatók esetében a Neptunba a szakdolgozat bírálati felületére kerülhet feltöltésre e dokumentum.

 

Témakörök:

Magyar: https://uni-bge.hu/kvik/Szervezeti-egysegeink/oktatasiszervezetiegysegek/KERESKEDELMIIT/dokumentumok/Zarovizsga/BA-MA-Zarovizsga/ZV_temak.pdf

Angol: https://en.uni-bge.hu/CCCT/FULL-TIME-BA-COURSES-IN-ENGLISH-OR-GERMAN/COMMERCE-MARKETING/Info-for-Enrolled-Students/Final-exam/Final-exam-topics-for-Retail-Communication-Specialization.pdf

Német: https://uni-bge.hu/kvik/Szervezeti-egysegeink/oktatasiszervezetiegysegek/KERESKEDELMIIT/dokumentumok/Zarovizsga/BA-MA-Zarovizsga

 

Felsőoktatási szakképzés:

  • A záróvizsga első része a projektmunka védése. A hallgatókat kérjük, hogy PowerPoint-ban készítsék el a prezentációt, ne Prezibe vagy más programba! A védéshez a hallgatónak meg kell osztania a prezentációját (PowerPoint) a bizottság tagjaival, hogy követhessék a védést. A Teams rendszerben a beszélgetésbe belépve a Megosztást  gombra kattintva kiválasztható, hogy PowerPoint megosztása (leírás a megosztáshoz a bejegyzés végén található).. FONTOS: ne a teljes asztalt osszák meg csak a prezentációt! A védés időtartama maximum 10 perc.

 

  • A védést szakmai kérdések követik ami során biztosság tagjai a témakörök alapján tesznek fel szakmai kérdéseket. Mindezek mellett felmerülhetnek olyan  kérdések is, amelyek nem kötődnek szorosan a projektmunkához, de kapcsolódnak a témájához és a tanult szakmai anyaghoz.

A záróvizsgát szervező tanszék a jelölt felkészülését támogathatja azzal, hogy előre megad a hallgató számára 1 vagy 2 komplex kérdést. A kereskedelem és marketing képzésen a kérdést a projektmunka bírálat tartalmazhatja, korábban abszolvált hallgatók esetében a Neptunba a projektmunka bírálati felületére kerülhet feltöltésre.

 

Témakörök: https://uni-bge.hu/kvik/Szervezeti-egysegeink/oktatasiszervezetiegysegek/KERESKEDELMIIT/dokumentumok/Zarovizsga/FOSZK-zarovizsga/ZV-tajekoztato-FOSZK-KM-2.felev.pdf

 

Prezentáció megosztás segédlet:

 

A megnyitott beszélgetés felületén a résztvevőkre irányítva az egeret a lenti menüskor jelenik meg. A Megosztást  gombra kell kattintani. Megjegyzés: Ha Mac-et használ, a rendszer kérni fogja, hogy módosítsa az adatvédelmi beállításait, mielőtt megosztja a képernyőjét. Az ablak megosztása nem áll rendelkezésre Linuxos felhasználók számára.

 

 

 

A képernyő alsó részén egy vezérlő ugrik fel amin kiválasztható a megosztani kívánt felület. A jobb oldalon található BROWSE (tallózás) gombot kell megnyomni

 

 

 

A jobb oldalon megjelenő opciók közül az „Upload from my computer” opciót kell választani és a felugró file kezelőben ki kell választani a PowerPoint prezentációt a védéshez. A megnyitás gombra kattintva a rendszer mindenkinek láthatóvá teszi a prezentációt.

 

 

 

A védés befejezése után a hallgatónak ki kell lépni a prezentációból a „stop presenting” gomb megnyomásával.

 

 

Egyéb információk:

  • Az online záróvizsgán kérjük, hogy az alkalomnak megfelelően jelenjen meg.

 

 

  • A szakdolgozat bírálati jegyeket és a bírálatokat a Neptun rendszerben tekinthetik meg a szakdolgozat menü pontban legkésőbb záróvizsga előtt egy héttel.

 

További információkkal kapcsolatban kérjük keressék a tanszéki ügyintézőket:

 

Lendvai Noémi lendvai.noemi@uni-bge.hu

Mahunka Balász mahunka.balazs@uni-bge.hu

 


Záróvizsga beosztás:

Kereskedelem és marketing, felsőoktatási szakképzés záróvizsga beosztás

 

 

 

 

 

 

Kereskedelem és marketing, BA magyar záróvizsga beosztás

 

 

 

Utolsó frissítés: 2020.06.18.

 

 

 

 

 Kereskedelem Tanszék


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM