Keresés:
KÖT bemutatkozása a BGE Kutatói Napkon
2017.03.30

A Közgazdaságtani Intézeti Tanszéki Osztály bemutatkozása a BGE Kutatói Napokon

A BGE Kutatói Napokon belül a Karunk Közgazdasági Intézeti Tanszéki Osztálya március 27-én hétfőn 14 órai kezdettel mutatta be programját „Számos ok, amiért érdemes hozzánk KÖT-ődni” címmel. A program felelősei dr. Fenyvesi Éva és dr. Vágány Judit voltak.

A program négy fő pillérre épült. Az első részben a Tanszéki Osztály munkatársai ismertették kutatási területeiket. Mivel a szervezetben számos tudományterülettel összefüggő tantárgy oktatása folyik, a kollégák is megannyi témában folytatnak kutatást. A kutatási témákhoz kapcsolódási lehetőség ürügyén dr. Vágány Judit a Tanszéki Osztály oktatója egyben a Kar TDK elnöke arról beszélt, hogy milyen kedvező hozadéka lehet egy hallgató számára, ha TDK dolgozatot ír.

A program második részében Kucséber László és Pintér Tibor tanár urak saját kutatási területükről mutatattak be egy-egy témát. Az első előadásból megtudhattuk, hogyan lehet saját adatbázist létrehozni a cégek felvásárlásával kapcsolatosan, illetve ezen adatok milyen elemzésekre adnak lehetőséget. A második prezentációból megismerhettük az EU és Magyarország policentrikus területi szerkezeteinek alakulását.

Ez után Halász Dóra és Kormányos Adrián hallgatók elmesélték Global Nextleaders Forum által szervezett konferenciára hogyan jutottak ki Japánba dr. Fenyvesi Éva tanárnő kíséretében és ismertették azokat az előadásokat, amelyeket a tanárnő és ők tartottak, illetve azokat a témákat, amelyben Workshopok folytak a 8 napos konferencia során.

Az esemény egy KVÍZ játékkal zárult, melynek célja a Tanszéki Osztállyal, valamint néhány, tudománnyal kapcsolatos fogalom megismerése volt. A 12 legjobb kitöltő jutalomban részesült. 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM