Keresés:
„Multidiszciplináris kihívások – sokszínű válaszok” 6. Szimpózium
2015.05.04
Beszámoló a Szimpózium sikeréről.

2015. április 28-án Tanszékünk szervezésében megrendezésre került a „Multidiszciplináris kihívások – sokszínű válaszok” 6. Szimpózium. A rendezvényt megnyitó ünnepségen dr. Dietz Ferenc kancellár úr és dr. Farkas Julianna tudományos dékánhelyettes asszony tartott köszöntő beszédet. 

 

A megnyitó dr. Fenyvesi Éva felszólalásával fejeződött be, majd öt szekcióban folyt a tudományos tanácskozás:

„XXI. századi kihívások” szekció, szekcióelnök dr. Vágány Judit.

A XXI. századi kihívások szekció mottóját G.B Shaw gondolata adta: „Ha neked van egy almád és nekem is van egy almám és elcseréljük őket, mindkettőnknek  egy-egy almája marad. De ha neked van egy ötleted és nekem is van egy ötletem, és elcseréljük őket, mindkettőnknek két ötlete lesz.” A szekcióban rendkívül színvonalas és sokszínű témák hangoztak el a legkülönbözőbb tudományterületekről, mely a résztvevők aktív közreműködésének hála termékeny gondolatmegosztásra adott lehetőséget.

 

Az Erkölcs- és Jogtudományi szekció, szekcióelnök dr. jur. Hámori Antal.

A szekcióban elhangzott előadások központi témája a jog, a munkajog és az emberi erőforrás menedzsment kapcsolata – különös tekintettel a fokozott védelemben részesítendő jogalanyok etikai és jogi oltalmára – volt.

Közgazdaságtan szekció, szekcióvezető dr. Hamar Farkas.

A mikro- és makrogazdasággal kapcsolatos számos izgalmas kérdés megvitatásra került: a hazai vállalkozások finanszírozási gyakorlatán és a magyar nők munkaerő piaci helyzetképén keresztül egészen a társadalmi motivációig.

Regionális szekció, szekcióelnök dr. Kajári Karolina.

 Az előadások változatos területekkel foglalkoztak, a regionális problémáktól kezdve a szenvedélybetegségeken át a művészettörténeti percepciókig.

Vendéglátás és szálloda szekció, szekcióelnök: dr. habil Lugasi Andrea

Az előadásokat a  BGF KVIK Vendéglátás Intézeti Tanszék tanárai tartották, bemutatva a Tanszéken folyó kutatási munkákat és azok eredményeit. Az előadásokon szép számmal jelentek meg hallgatók, legnagyobb  érdeklődés a jelenleg is folyó kutatási munkát övezte, amely az élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzők változását vizsgálja különböző állatok húsában, modern és hagyományos konyhatechnikai eljárások hatására.

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM