Keresés:
Gazdasági Szaknyelvek Tanszék

2020. március 16-tól a Gazdasági Szaknyelvek Tanszéken a személyes és telefonos ügyfélfogadás szünetel. Emailben minden munkatársunk elérhető.

 

A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Gazdasági Szaknyelvek Tanszék gondoskodik a hallgatók nyelvi felkészítéséről és biztosítja azokat a nyelvi ismereteket és készségeket, amelyek szükségesek egy fiatal diplomás érvényesüléséhez a szakmai életben.

Az egyetemi karon belül a szaknyelv oktatását meghatározó fontos tényező a két szak – Turizmus-vendéglátás és Kereskedelem-marketing – szaknyelvi képzésének továbbfejlesztése a szaktanszékekkel való szoros együttműködésben. Gyakorlati szaknyelvtudás csak úgy jöhet létre, ha a hallgatók anyanyelvű szakmai ismereteiket készségalapú szaknyelvoktatás segítségével teszik élővé a gyakorlatban aktívan használhatóvá. Fontos, hogy a gyakorlati és a szakmai képzés párhuzamosan haladjon, hiszen ennek segítségével jut a hallgató piacképes szakmai tudás birtokába. Az oktatás célja, hogy naprakész szakmai információkra támaszkodva lehetőséget nyújtson a négy nyelvi készség egyidejű fejlesztésére. A hallgatók szakmai gyakorlaton szerzett tapasztalatai, valamint a munkába állásuk után végzett felmérések eredményei folyamatosan információt nyújtanak arról, hogy mely tényezők szükségesek, és járulnak hozzá a piacképes szakmai és szaknyelvi tudás kialakításához.

Hallgatói ügyek intézése szorgalmi időszakban:

Hétfő-Csütörtök: 8.00-15.30

Péntek: 8.00-12.00

Tanszéki projektek

  • Autonóm tanulás támogatása a szaknyelvi és készségfejlesztő kurzusok keretében. Módszertani Kísérleti Műhely, 2017. szeptember 1 - 2019. február 28.

Projektfelelős: Dr. Loch Ágnes

Projektfelelős: Dr. Pál Ágnes és Dr. Loch Ágnes

  • Fókuszban a XXI. századi készségek. Innovatív nyelvi és készségfejlesztő projekt, 2012-2015. Európai Nyelvi Díj I. helyezés 2013.

Projektfelelős: Dr. Pál Ágnes

  • Nyelvérzék-kutatás, 2012-2016.

Projektfelelős: Dr. Loch Ágnes

  • A szaknyelvtudás fejlődéskövetéses vizsgálata 2013-2015.

Projektfelelős: Dr. Lukácsi Zoltán

  • Szükségletelemzés (hallgatói felmérés) 2015-2016.

Projektfelelős: Pásztorné Dr. Dévény Ágnes

 

 

Elérhetőségek
Cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11. II. emelet 212. szoba
Telefon: + 36 1 374-6201
Email: deak.gabriella@uni-bge.hu, stroh-vermes.beata@uni-bge.hu
Kapcsolódó szervezeti egységek
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM