Keresés:
Események
«2018. július»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Üzleti Szakoktató és Pedagógiai Intézet

Az Üzleti Szakoktató és Pedagógiai Intézet keretében két intézeti tanszék működik: a Pedagógiai Intézeti Tanszék és a Testnevelési Intézeti Tanszék.

 1. A Pedagógiai Intézeti Tanszék, amely az Egyetemen folyó MA szintű közgazdász tanárképzésért és az üzleti szakoktató, valamint az andragógia alapképzésért (BA) felelős.

A közgazdász tanárképzésnek két szakképzettségi ága: turizmus-vendéglátás, valamint kereskedelem és marketing folyik az Egyetemen. Az intézeti tanszék feladata a tanárszakra való felvételi vizsgák megszervezése, a tanárképzés részét képező elméleti és gyakorlati pedagógiai-pszichológiai tárgyak oktatása, az utolsó féléves iskolai tanítási-nevelési gyakorlatok szervezése, irányítása, továbbá záróvizsgák megszervezése, bonyolítása. A közgazdász tanárképzés jelenleg 4 féléves levelező képzési rendszerben folyik. Erre BA vagy MA szintű közgazdász végzettséggel rendelkezők nyerhetnek felvételt. A korábbi évtizedekben főiskolai szintű közgazdász-tanári képesítést már szereztek, képzési ideje: 3 félév.

Az üzleti szakoktató szak képzési ideje levelező tagozatos formában 7 félév. Erre a szakra a kereskedelmi vagy a vendéglátó szakirányban szerzett szakközépiskolai vagy OKJ alapképzettséget szerzett olyan pályázók nyerhetnek felvételt, akik alapképzettségüknek megfelelő legalább 2 éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

A pedagógusképzéssel párhuzamosan a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon az Intézeti Tanszék feladata az alapképzés részét képező magyar és idegen nyelven folyó Turizmus-vendéglátás, valamint s Kereskedelem és marketing alapszakok pszichológia, gazdaságpszichológia, szociológia, tanulás- és kutatásmódszertan, karrierépítés, üzleti etika, valamint üzleti etikett és protokoll tárgyainak, továbbá az Andragógia BSC alapszak szakmai tárgyainak oktatása.

Ugyancsak az Intézeti Tanszék feladata a Kar által szervezett felsőoktatási szakképzési irányok tantervének részét képező kommunikációs gyakorlatok, üzleti lélektan, üzleti etika és protokoll tárgyak oktatása.

 

2. A Testnevelési Intézeti Tanszék feladata az Egyetem valamennyi karán folyó testnevelés és sporttevékenység megszervezése, irányítása.

Az Intézet, valamint a Pedagógiai Intézeti Tanszék vezetője Dr. Farkas Julianna főiskolai tanár, a Testnevelési Intézeti Tanszék vezetője Dr. Lőkös Dániel főiskolai docens.

 

Hírek

Hírek

Nevezési határidő: április 20. péntek Nevezési lap letölthető a dokumentumok mappából!

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM