Keresés:
Események
«2017. június»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Vendéglátás Intézeti Tanszék

A Vendéglátás Intézeti Tanszék gondozásában, a vendéglátó- és szálloda szakirányon olyan közgazdászok képzése folyik, akik tanulmányaik befejezése után korszerű elméleti, szervezési, gazdálkodási ismeretek birtokában vannak, jártasak a vendéglátás és a szállásadás valamennyi üzleti tevékenységében, az ezzel összefüggő folyamatok szervezésében és irányításában. A képzés szakmenedzser, BA és MA szinten, magyar és angol nyelven, nappali, távoktatási és levelező formában történik. A tanszék munkatársai a tanárképzés különböző formáiban is részt vesznek.

A hallgatóknak a képzés során meg kell szerezniük a vállalkozással kapcsolatos ismereteket, a termelési-technológiai feladatokban való eligazodáshoz és ezek megoldásához szükséges komplex látásmódot, valamint a vendégek igényeit mindig szem előtt tartó problémamegoldó és kommunikációs készséget.

Az akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésben résztvevő nappali tagozatos szakmenedzser hallgatók valamennyi képzésünkön (a franchise partner iskolákban is), a negyedik félévben, 360 munkaóra kötelező szakmai gyakorlatot teljesítenek, melyről írásbeli beszámolót készítenek.

Az alapképzésben, a vendéglátó- és szálloda szakirányt (választható a II. félévben) a Vendéglátás Intézeti Tanszék gondozza.

A főiskolai tanulmányok első három szemeszterében a hallgatók elsősorban általános alapozó tárgyakat (menedzsment alapjai, jog, számítástechnika), gazdasági (közgazdaságtan, pénzügyek, adózás) és módszertani (matematika, statisztika, számvitel) ismereteket hallgatnak. Már a 3. szemesztertől kezdve sor kerül a vendéglátás manuális tevékenységeinek (ételkészítés, felszolgálás) gyakorlatára, illetve a vendéglátó és szálloda szaknak megfelelő szaktárgyak oktatására. A negyedik szemeszter befejezését 240 órás (nyári) szállodai és éttermi gyakorlat követi, majd újabb elméleti tárgyak és projekt jellegű gyakorlatok célozzák a vendéglátó menedzsment ismeretkörének elsajátítását. A jövendő szakembereknek megfelelő elméleti és gyakorlati tudással kell rendelkezniük az élelmezéstudományban, a műszaki, technológiai ismeretek területén is. A tanulmányokat, a 7. félévben, 720 órás belföldi vagy külföldi vállalatoknál eltöltendő menedzserasszisztensi gyakorlat zárja, melynek során a hallgatók elkészítik szakdolgozatukat is.

A szak sikeres elvégzése után a hallgatók "Közgazdász a vendéglátó és szálloda alapszakon" megnevezésű oklevelet kapnak.

Ugyancsak a Vendéglátás Intézeti Tanszék gondozza a turizmus menedzsment mesterszakon az F&B szakirányt választó hallgatók oktatását. A második évfolyamon választható szakirány szintén szakdolgozat írásával zárul, és a sikeres végzést "Okleveles közgazdász turizmus-menedzsment szakon" megnevezésű oklevél igazolja.

Tudományos munkájában a Vendéglátás Intézeti Tanszék részben a tananyaghoz kapcsolódó élelmianyag-ismereti, táplálkozástudományi feladatokat old meg, melyek kutatási eredményeiről folyamatosan publikál, másfelől rendszeresen végez a szakmához kötődő üzleti, gazdálkodási jellegű elemző és tanácsadó tevékenységet. Az ilyen jellegű munkákba, részben a szakkollégiumi szervezeten keresztül, részben pedig közvetlenül bevonja hallgatókat.

Hírek

Hírek

Szűcs Dániel III. éves vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatónk megnyerte az idei Olivier Roellinger francia szakácsversenyt.

„Hosszan tartó betegség után kedd hajnalban elhunyt Konyári János balatonboglári borász, a magyar borkultúra ikonikus alakja” - közölte a Magyar Bor Akadémia 2017. május 23.-án.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM