Keresés:
Események
«2020. február»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

A Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ eredményei
2019.06.30

Június végén Kréta szigetén konferenciasorozatot szervezett a National Technical University of Athens, ahol a Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ két altémáját a kutatásvezetők képviselték.

Az első kétnapos rendezvény 2019. június 24. és 25. között zajlott Heraklionban 2nd International Conference Adapt2Climate címmel, ahol általánosabb, inkább éghajlatváltozással kapcsolatos témák kerültek előtérbe. Dr. Erdélyi Éva Carbon dioxide emission, possibilities of reducing it in the food chain címmel tartott előadást.

Június 26-28-ig a 7th International Conference on Sustainable Solid Waste Management című konferenciával folytatódott a program, ahol Karakasné dr. Morvay Klára és dr. Erdélyi Éva mutatták be eredményeiket Food waste management in luxury hotels – best practices és Steps towards carbon footprint, and its reduction – focusing on frozen products címmel.

A kutatók és szakemberek a megvalósult projektek közül többet is ismertettek június 29-én és 30-án a The application of circular economy in agriculture and livestock production című konferencia keretében Rethimnóban. A résztvevők a helyszínen megtekinthették pl. a Food4Feed mintaprojekteket, ahol a luxusszállodák ételmaradékát is a napenergia
felhasználásával szárítják állateledel gyártásához. A rendezvényen 85 ország képviselőivel nyílt lehetőség kapcsolatépítésre.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM