Keresés:
Események
«2020. február»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Élelmiszerbiztonsági pályázati kutatás
2014.11.24

Élelmiszerbiztonsági pályázati kutatás
A Vendéglátás Intézeti Tanszék jelenlegi kutatása az „Élelmiszerbiztonsági pályázat” alapján, szó szerint gőzerővel folyik. Kétféle hús, ausztrál érlelt hátszín és magyar pecsenye kacsamell szuvidált (vákuum technológiával hőkezelt) mintáinak elemzése történik 2014 novemberében és decemberében.
A húsok konyhatechnológiai vizsgálatai Hidvégi Hedvig és Dr. Sándor Dénes oktatók, mikrobiológiai vizsgálatai dr. Schmidt Katalin nyugalmazott docens és Farkas Veronika technikus, az állományvizsgálat a NAIK Élelmiszertudományi Kutatóintézetében Cserhalmi Zsuzsanna és Fehér József segítségével történik, míg a kémiai háttér vizsgálatokat a KÉKI munkatársai végzik. A teljes kutatást összefogja és koordinálja Dr. Lugasi Andrea tanszékvezető.
A kutatás során a húsmintákat három különböző hőfokon, eltérő maghőmérséklettel és két időtartamban szuvidáljuk, majd organoleptikus bírálattal minősítjük szín, illat, állomány és íz minőségi paraméterek alapján.
E mellett hagyományos technológiával, vagyis roston sütéssel és sütőben történő hőkezeléssel is elkészítjük az adott húsmintákat és a vizsgálati eredményeket összehasonlítjuk a szuvidált minták eredményeivel.
A természettudományos kutatások szabályai szerint minden hőkezelést és időtartamot, valamint a mikrobiológiai, állomány és kémiai vizsgálatokat is három-három mintából végezzük, így biztosítva a szakmai hitelességet és az eredmények tudományos elfogadhatóságát.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM