Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Káprázatos alapanyagok és nagy találkozások az ide Gasztro Randin
2018.09.26

Újra Gasztro Randit tartott a Felelős Gasztrohős Alapítvány és a BGE szeptember 26-án, a Markó utcai épület aulájában. A termelő-étterem találkozón idén ismét megismerhették egymást a jó minőségű hazai alapanyagokat kereső séfek, étterem tulajdonosok és a minőségi hazai beszállítók, ‘zöld’ megoldásokat kínáló szolgáltatók.

A 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, a beszállítói együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között. Az idén is remek, ízletes alapanyagokat kóstolhattak a résztvevők, többek között olyan különlegességet, mint a Hungarikum jelölt homoki szarvasgomba, de hazai tenyészetből származó struccból készített kolbászt, májpástétomot is megismerhették az érdeklődők.

A civil szervezet és a Budapesti Gazdasági Egyetem 2016 óta működnek együtt. Az oktatási intézmény Fenntarthatósági Stratégiájához jól illeszkedik a Felelős Gasztrohős célja - a felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetbarát törekvéseinek segítése- ezért a két szervezet a későbbiekben is tervez együttműködéseket. Az idei közös programnak hála számos vendéglátóhely és termelő jelezte részvételi szándékát a BGE Vendéglátás Tanszéke és az alapítvány közös fenntartható vendéglátással kapcsolatos kutatásaiban.

A képeket Kőfaragó Zsuzsi készítette.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM