Keresés:
Események
«2020. május»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kutatók Éjszakája a BGE KVIK-en a Vendéglátás Intézeti Tanszék szervezésében.
2016.10.07
Tischler Petra, a Costes Downtown Michelin csillagos étterem korábbi séf helyettese, tartott nagy sikerű előadást és kóstolóval színesített ételbemutatót a KVIK tankonyháján.

A kétszer egy-egy órában megtartott prezentáción 2*15 fiatal érdeklődő vett részt. A „Fine Dining” témakörével foglalkozó előadás után a jelenlévők a tankonyhában végignézhették a Dél-Amerikában népszerű ceviche készítését. Ez az étel friss nyers hal marinálásával készül, mely folyamat során a savas közeg, például lime lé, denaturálja a hal fehérjéit, és ennek eredményeképpen ehetővé, könnyebben emészthetővé válik a halhús. A résztvevők megcsodálhatták a gyönyörű tálalást, majd meg is kóstolhatták a számukra ismeretlen, egzotikus ételt.  Petra segítője Czompa Fanny III. évfolyamos vendéglátás-szálloda szakirányos hallgató volt.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM