Keresés:
Események
«2020. május»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kutatók éjszakája a Sommelier-teremben 2015
2015.10.02

Szeptember 25-én tízedik alkalommal került megrendezésre a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat. Tanszékünk – csatlakozva az eseményhez - az Édes életből mutatott be szemelvényeket. No, nem a világhírű Fellini filmre kell itt gondolni, hanem a csaknem minden ember által kedvelt édes ízre, mely sokféle élelmiszerünkből származhat, így például a mézből. A tanszék munkatársai - Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia, Lenkovics Beatrix és Farkas Veronika – a méz érzékszervi tulajdonságait, és annak vizsgálómódszereit mutatták be az érdeklődőknek a kar Markó utcai épületében lévő Sommelier teremben. A vendégek különlegességeket is megkóstolhattak, csilivel, eperrel, mentával, kakukkfűvel, kávéval ízesített mézekkel tehették próbára ízlelőbimbóikat. A résztvevők nagy izgalommal vetették bele magukat a mézfelismerési feladványokba, az ízküszöbérték vizsgálatokba és a virágpollen-azonosítási feladatokba. Hogy az édes élet ne érjen olyan gyorsan véget, a vendégek sok hasznos információval, tapasztalattal és a tanszék munkatársai által készített mézeskalácsokat térhettek haza.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM