Keresés:
Események
«2020. február»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Megkezdődtek a 2016. decemberi Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny szervezési munkái.
2016.05.25
Lassan már Karunkon is hagyománnyá válik a Dr. Ketter László nevével fémjelzett Hagyományőrző Gasztronómia Verseny és Konferencia, melyet a Vendéglátás Intézeti Tanszék a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesülttel közösen rendez meg minden év decemberében.

Egy nagysikerű rendezvény szervezését időben el kell kezdeni, ezért a tanszék (Gundel János, Sándor Dénes, Lugasi Andrea) és az egyesület vezetői (Perna Pál, Bárd István) 2016. május 25-én Domonyvölgyben, a Malackert Étteremben megtartották szokásos évi értékelő és felkészülő megbeszélésüket. A megbeszélésen ugyan szóba került az előző évi verseny, de inkább az idei rendezvény volt a fő téma. A verseny ebben az évben is kiírásra kerül hagyományőrző csapatok, profi éttermek és vendéglátó szakos hallgatók csapatai részére, azonban a korábbi évektől eltérően ez utóbbi kategóriába középiskolák csapatai is indulhatnak. Éppen ezért, a megbeszélésen részt vett Kóbor Zoltán is, a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskola igazgatója, aki vállalta, hogy felveszi a kapcsolatot a fővárosi vendéglátóipari szakközépiskolákkal, szakiskolákkal annak érdekében, hogy az itt tanuló diákok is tudomást szerezzenek a versenyzés lehetőségéről. A Dr. Ketter László gasztronómiai verseny célja a gasztronómiai hagyományok ápolása, megőrzése, ezért minél több fiatal szakember vesz részt a versenyen, annál szélesebb körben valósulhat meg e nemes cél. A december 6-ára tervezett idei versenynek a Vendéglátás Intézeti Tanszék felújított tankonyhája és tanétterme ad majd otthont.

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM