Keresés:
Események
«2020. február»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

SZAKÉ rendezvény a BGF KVIK-en
2015.03.04

A japán rizstermelők és feldolgozók szövetségének küldöttsége a Japán Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium támogatásával a japán nemzeti ital, a szaké (rizsbor) és rizs promóciója céljából szervezett európai körutat, melynek London után második állomása Budapest volt. A szakéval és annak élvezetes fogyasztásával ismertették meg a kereskedelem és a vendéglátóipar képviselőit, valamint a fogyasztókat.

 

A március 4-én a KVIK Markó utcai Aulájában megrendezett bemutatón Nagai Hideo, Japán legnagyobb szaké-gyártója, a Hakutsuru gyár igazgatója a szaké készítésről, Ohno Hideo, a Jointfarm cég ügyvezető igazgatója a japán rizsről tartott előadást. Ádám Csaba, az Olimpia Vendéglő tulajdonosa és konyhafőnöke az ázsiai konyha és alapanyagok lehetséges szerepét mutatta be a magyar gasztronómiában, míg Nagy Zoltán, a London Academy of Bartenders tulajdonosa a szakék koktélokban való felhasználásáról beszélt. A rendezvényt 11 féle, Magyarországon még nem kapható szaké kóstolása zárta.

 

A rendezvény főszervezője a Sűdy és társa Kft., társszervező a Vendéglátás Intézeti Tanszék volt, lebonyolításában lelkes és segítőkész, II. éves vendéglátás és szálloda szakirányos hallgatók közreműködtek.

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM