Keresés:
Események
«2019. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

 Dr. habil. Lugasi Andrea

Dr. habil. Lugasi Andrea

Főiskolai tanár
Tanszékvezető, dékán
PhD

Elérhetőségek:

Bemutatkozás

1985-ben végeztem az akkori Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, kémia-áruismeret közgazdásztanár szakon. Ezt követően az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet Élelmiszerkémiai-Analitikai Főosztályán helyezkedtem el, ahol kezdetben élelmiszeranalitikai laboratóriumi vizsgálatokat végeztem, majd bekapcsolódtam a lipidperoxidációs folyamatokkal és antioxidánsokkal kapcsolatos kutatási munkába. Közreműködtem az intézet élelmiszerkémiai laboratóriuma minőségbiztosítási rendszerének kialakításában, továbbá az előzőekben említett területeken széleskörű tudományos kutatómunkát végeztem, számos hazai és nemzetközi kutatási pályázatot nyertem el, ill. vettem bennük részt kutatóként. Tudományos publikációim száma 289, Hirsch index 27, független hivatkozások száma 2136, kumulált impakt faktor 78,504. 1991-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen egyetemi doktori fokozatot, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán 2001-ben PhD fokozatot szereztem, 2007-ben a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán habilitáltam. A gödöllői Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Szent István Egyetem címzetes egyetemi tanára vagyok. 2007-től 2013 januárjáig az OÉTI főigazgató-helyettese voltam. 2013. február elsejétől a Budapesti Gazdasági Egyetemen, a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon a Vendéglátás Intézeti Tanszéken a tanszékvezetői posztot töltöm be. 2015-16-ban tudományos és nemzetközi dékán-helyettes voltam. 2016 szeptembere és 2017 augusztusa között megbízott dékánként, 2017. szeptember elsejétől kinevezett dékánként irányítom a kar tevékenységét. Oktatási tevékenységem a táplálkozástanra, az élelmiszerismeretre és az élelmiszerbiztonságra terjed ki. 

 

Publikációk

https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10013455

 

Introduction

I was graduated as economist-teacher (chemistry and knowledge of wares) in 1985 at Marx Karoly University of Economics. Since that year until 2013 I worked for the National Institute for Food and Nutrition Sciences, Department of Food Chemistry, initially as a researcher, later as the deputy head of the department and from 2007 until 2013 as a deputy director of the institute. My research area is the free radical reactions in food and human body, the antioxidant elements in food, food supplements, and dietary intakes of different nutrients. During my 28 years at the institute I was involved in three national dietary intake surveys and successfully received several scientific applications on my research area, thus I conducted more than 10 scientific research programs in the field of human nutrition. I received my doctor univ. level at Budapest University of Economics, Department of Technology in 1991, the PhD level at Semmelweis University, Faculty of Medicine, Budapest (2001) and graduated for private university teaching professor in 2007 at Szent István University, Faculty of Horticulture, Gödöllő). I am honourable professor at Corvinus University Budapest (2012) and Szent István University, Gödöllő (2013). I have 289 written publications including articles, reviews, book chapters and proceedings, my cumulated impact factors is 78,504, my Hirsch index is 27, I received 2136 independent citations. I have been worked at Budapest Business School Faculty of Commerce, Hospitality and Tourism, Department of Hospitality since 2013. Now I am the head of Department of Hospitality and the dean of the Faculty. My teaching activity has been focusing on food, food safety and nutrition.

 

Publications

https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10013455

 

Fogadóóra

Helye Ideje Megjegyzés
Alkotmány u. 9-11. Fsz. 31. E-mailben történő előzetes egyeztetés alapján Szorgalmi időszakban
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM