Keresés:
Események
«2020. május»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Dr. Schmidt Katalin

Dr. Schmidt Katalin

Óraadó
Főiskolai docens

Elérhetőségek:

Bemutatkozás

1987-ben kerültem az akkor még önálló Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolára. Ezt megelőzően az ELTE Természettudományi Karán tanultam, illetve dolgoztam: itt végeztem, mint biológia - kémia szakos tanár, majd a Mikrobiológiai Tanszék lett az első munkahelyem, ahol mind oktatási, mind kutatási feladatokkal foglalkoztam, illetve doktori disszertációmat is "Summa cum laude" minősítéssel megvédtem.

1987-2012 között adjunktusként, majd docensként dolgoztam a (jelenlegi nevén) BGE Vendéglátás Tanszéken, tantárgyfelelősként, képzésvezetőként, 7 évig tanszékvezető-helyettesként. A mikrobiológia, higiéné, élelmiszerbiztonság témákat felölelő tantárgyak oktatása mellett részt vettem és a mai napig is részt veszek a táplálkozás- és élelmezéstani tantárgycsokor oktatásában, melyek a gasztronómia természettudományos szakmai hátterét adják. Emellett a tanszéki kutatómunkából is aktívan kivettem a részem. A minőségi oktatás elősegítésére tankönyveket írtam, mind a magyar, mind az angol nyelvű vendéglátós képzés részére. Az idegen (angol és egy ideig a német) nyelvű képzésben indulása óta részt vettem-veszek. Tanulmányutak során igyekeztem a vendéglátással összefüggő területeken tudásomat elmélyíteni, így egy három hetes British Council ösztöndíj révén, egy másik alkalommal a HACCP tanulmányozására kaptam két hetes tanulmányutat. Az ERASMUS program keretében, illetve már ennek beindítása előtt is építettem ki kapcsolatokat nyugat-európai felsőoktatási intézményekkel, hogy vendéglátós hallgatóink számára a Tanszék külföldi részképzést és gyakorlóhelyet biztosíthasson. A külföldi társiskolák hallgatói számára több ízben vendégelőadóként előadásokat tartottam, pl. Angliában és Finnországban. A főiskolai munka mellett meghívott előadóként más intézményekben is oktattam, így az ELTE Általános Iskolai Tanárképzô Karán, a SZÁMALK Open Business School-ban, amely intézmény úttörő munkát végzett a távoktatás magyarországi bevezetésében, illetve az Angol-magyar Képző és Továbbképző Központban, ahol angol nyelven a London Institute of City & Guilds vizsgáira készítettem fel hallgatókat.

2012-ben nyugdíjba mentem, azóta óraadóként vagyok jelen a Vendéglátás Tanszék életében.

 

Introduction

I have been working since 1987 at the College of Commerce and Catering (presently Budapest Business School, University of Applied Sciences). Before that I studied biology and chemistry at the Eötvös Loránd University and after getting my degree started my career at the Microbiological Department (ELTE) doing both lecturing and research and receiving also a university doctor’s degree with „Summa cum laude” qualification.

I worked between 1987 and 2012 as a lecturer, later as a senior lecturer at the Hospitality Dept. of BBS being responsible for developing the subjects in the field of microbiology, hygiene and food safety. I was a programme leader for event management and deputy-head of the Hospitality Dept. for 7 years. I delivered lectures and laboratory practices and participated in the research work of the department. I have also been involved in the teaching of other subjects which give the scientific background of gastronomy. I prepared study books for students both in Hungarian and in English. I have been involved from the very beginning in the development of the study programmes taught in English and German and delivered lectures in these courses. I gained scholarships from the British Counsil to study newly introduced education systems and another one to study the introduction of the HACCP system into the catering industry. I’ve started to build out partner relationships with several Western-European universities even before the ERASMUS programme came into being in order to give our students the possibility to study abroad for shorter-longer periods. I was invited several times to act as a guest speaker in England and Finnland. At home, I also acted as guest speaker for other institutions – Faculty of Primary School Teachers, University of Eötvös Loránd, British-Hungarian Training and Educational Centre for the London Institute of City and Guilds and examiner for SZÁMALK Open Business School.

I retired in 2012 and from that time I participate in the activites of the Dept. as a lecturer.

Fogadóóra

Helye Ideje Megjegyzés
Alkotmány u. 9-11. II emelet 208/b csütörtök: 13:30-14:30 Csak szorgalmi időszakban
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM