Keresés:
Események
«2020. május»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Dr. Seregi Andrásné

Dr. Seregi Andrásné

Óraadó
Főiskolai docens

Elérhetőségek:

Bemutatkozás

1973 júliusában végeztem az ELTE TTK Biológia- kémia tanár szakon. Még ezen a nyáron sikerült elnyernem a KVF Élelmezéstudományi Tanszékének megüresedő gyakornoki állását. Így 1973. szeptember 1.-tôl már megkaptam a főiskolai első megbízásomat, dolgozzam ki az Élelmianyagismeret gyakorlatokat és kezdjem el a gyakorlatok bevezetéséhez szükséges Kémia gyakorlatok oktatását. 1974 nyarán a Főiskola vezetősége véglegesített, tanársegéd lettem. Aktívan bekapcsolódtam az Élelmianyagismeret és Kémia gyakorlatok mellett a Kémia felvételik kidolgozásába és lebonyolításába is. Ezeket a munkákat mindaddig végeztem, amíg a Kémia felvételit el nem törölték. Közben a Tanszék kutatómunkájában (pl. Compack teakeverékek összeállítása), könyvíró tevékenységében (pl. Élelmianyagismeret-, Kémia tankönyv) is aktív résztvevő lettem. Mint fiatal oktató a hallgatók patronáló tanáraként igyekeztem a középiskolai és főiskolai élet közötti átmenetet segíteni. Ez a segítség sokszor a nyári cseregyakorlatokat felügyelő tanári munkában jelent meg, amelyeket nagyon szerettem, mert ilyenkor néhány hétig a hallgatók „pótmamája" lehettem. 1980-ban adjunktussá léptettek elő. A gyakorlatok vezetése mellett most már elméleti órákat is tarthattam, elsősorban levelező tagozaton.

1982-ben férjem külföldi munkája miatt gyermekeimmel Freiburg am Breisgau- ba (Németország) költöztünk. Németországban töltött másfél év a nyelvtanulás és az új tantárgyakra való felkészülés időszaka volt életemben. 1983 szeptemberétől ugyanis átvettem az Italismeret és az Élvezeti szerek tantárgyak oktatását. Ehhez a munkához nagyon sok új, friss ötlettel, lendülettel láttam, részben az apai ágon örökölt borász hagyományok, másrészt a külföldön tapasztaltak alapján. Ennek része volt az előadások, a gyakorlatok merőben új szemléletmód szerinti átalakítása, valamint a tantárgy a vendéglátás igényei szerinti kialakítása. A cél érdekében részt vettem a Hét Borbírák Sommelier tanfolyamán, a C.E.S.O. (Canada) Bar manager angol nyelvű tanfolyamán. Átírtam a tankönyveket, átszerveztem a gyakorlatokat. Részt vettem további hazai és külföldi tanfolyamokon is (pl. Kempten, Chur stb).

1985-ben a Főiskola személyzeti előadója lettem. Az oktatás mellett a kollégák személyzeti ügyeit is intéztem 2003-ig a mindenkori főigazgató irányításával. 1991-ben docenssé neveztek ki. 2012 decemberig az Italismeret és Élvezeti szerek tantárgyak tantárgyi felelőseként számos új képzésre dolgoztam ki tematikákat, módszereket és végeztem az oktatást is minden képzési szinten és nyelven. 2004- ben elkészült e tantárgyak exclusiv gyakorlati helye is a Markó utcai épületben, a Sommelier terem. Szakmai útmutatásaim alapján és a Főiskola sok-sok segitségével a 2003-ban átvett romos állapotú Fizika előadót 2004-re kettős hasznosítású teremmé (gyakorlati hely és bormúzeum) alakitottuk át. Sok - még ma sem teljesült kívánság mellett - a hallgatók itt megfelelő szakmai körülmények között végezhetik gyakorlataikat. 2007- ben a Vendéglátó HEFOP képzés vezetésére kaptam megbízást.2008-tól 2013-ig a teljes Vendéglátó Felsőfokú Szakképzés és 2009 januártól 2013-ig az Újabb diplomás képzés vezetője voltam. 2012 decemberében nyugdíjba vonultam. 2013 januárjától óraadó tanárként dolgozom tovább a Vendéglátó Tanszéken.

Publikációk

https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10035535

 

In July 1973 I graduated from ELTE University, Faculty of Biology and Chemistry. Even this summer I managed to gain the vacant internship at the Department of Food Science at the College of Commerce and Catering. So from September 1, 1973, I got my first college assignment, work out Food Excercise Practices and start teaching Chemistry Practices. In the summer of 1974, the College's management was finalized, and I became a Teaching Assistant. I have also been actively involved in the teaching of Food Science and Chemistry Practices, in the development and implementation of the Chemistry preliminary. I did this jobs until the Chemistry preliminary was deleted. Meanwhile, I became an active participant in the research work of the Department (eg compilation of Compack in his book activities (eg Food Science, Chemistry Textbook). As a young tutor, I tried to help the transition between high school and college life as patronage teacher. This help often appeared in the work of the teacher supervising the Summer Exchange, which I really liked because in this case I could be a „spare mamma” for a few weeks. In 1980, I became an Assistant Professor. In addition to conducting the exercises, I was given the opportunity to hold theoretical lessons, mainly in correspondence courses.

In 1982 we moved to Freiburg am Breisgau (Germany) because my husband's foreign work. A year and a half spent in Germany was a period of language learning and preparation for new subjects. Since September 1983, I have taken over the teaching of Beverage and Food-stuffs subjects. For this work I have seen a lot of new, fresh ideas and momentum, partly based on the traditions of the wineries inherited on the father's  branch, and also on the basis of the experiences abroad. This meant transforming lectures, parctices according to a completely new approach, and designing the subjects according to the needs of Hospitality. For the purpose, I attended the Seven Wine Judges Sommelier Course and the C.E.S.O.(Canada) Bar Manager English Course. I rewrote the textbooks, reorganized the exercises. I also participated in other hungarian and foreign courses (eg Kempten,Chur, etc.).

In 1985, I became Human Resource Manager of the College. In addition to education, I did this work until 2003 under the direction of the current Director General. In 1991, I became Associate Professor. Until December 2012, as a responsible for two subjects, I developed topics and methods for many new courses, and I also educated at all educational levels and languages. In 2004, the exclusive practical place of these subjects was completed in the Markó Street building, the Sommelier Hall. Based on my professional guidance and many tools and leadership of the College, this double-use room (Practical Place and Wine Museum) was completed by 2004. Students in this room- in addition to many professional wishes not yet met- can do their work under appropriate professional circumstances. In 2007, I was commissioned to lead the Hospitality HEFOP Training. From 2008 to 2013, I was the Head of the complete Hospitality Short-cycle Higher Education (SCHE), from 2009 to 2013, the Head of the Hospitality Postgraduate (Second Degree Acquisition) Programmes. I retired in December 2012, but from January 2013 I continue to work at the Department of Hospitality.

Publications

https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10035535

Fogadóóra

Helye Ideje Megjegyzés
Alkotmány u. 9-11. II emelet 211. Előzetes e-mailben történő egyeztetés alapján Előzetes e-mailben történő egyeztetés alapján
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM