Keresés:
Események
«2020. május»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Dr. Gundel János

Dr. Gundel János

Óraadó
Főiskolai tanár
Professor emeritus

Elérhetőségek:

Bemutatkozás

1941-ben Budapesten születtem, Mosonmagyaróváron szereztem agrármérnöki oklevelet, a mezőgazdaság tudományok kandidátusa vagyok (1990), habilitált doktor (1996). Tevékenységem döntő többsége a táplálkozástudomány területéhez kötődött, még pedig elsősorban a monogasztrikus állatokhoz. Az utóbbi 15 évben foglalkozom kiterjedtebben a humán táplálkozás problémakörével, beleértve az állati eredetű élelmiszerek minőségének befolyásolhatóságát, az élelmiszerbiztonságot, valamint az ételkészítés során bekövetkező biológiai változásokat valamint gasztronómia történetét. E téren végzett munkámért, 2005-ben, megkaptam a Magyar Táplálkozás Tudományi Társaság Tangl Ferenc díját (fontosabb más kitüntetéseim: 1983: MTA különdíj, 1985: MÉM különdíj, 1999: megosztott MTA-díj; 1999: a Debreceni Egyetem tiszteletbeli doktora (Dr.h.c.), 2000-2003 között Széchenyi professzori ösztöndíjas, 2016: Wittmann Antal díj, NYME Mosonmagyaróvári Kar). Eddig 15 könyv társszerzője voltam és több mint 250 közleményem egy része a hazai lapokon kívül külföldön (idegen nyelven) is megjelent. Mintegy 62 közleményemre, több mint száz külföldi és hazai hivatkozás történt. Öt szabadalmam volt (társszerzőkkel). Rendszeres (sok esetben felkért) előadója vagyok hazai és külföldi tudományos konferenciáknak, továbbá különböző hazai felsőoktatási intézményeknek.2013 és 2018 között előadásokat tartottam Csíkszeredában, a Sapientia Egyetemen. Eddig megtartott tudományos és ismeretterjesztő előadásaimnak a száma összességében meghaladja a hatszázötvenet (ebből hozzávetőlegesen 150 idegen nyelven). Angol és német nyelven beszélek. Több hazai és külföldi tudományos szervezetben, illetve tudományos lapok tanácsadó bizottságában töltöttem, illetve töltök még ma is be, különböző funkciókat. Rendszeres előadója vagyok különböző doktori iskoláknak, a vezetésem alatt elkészült CSc/PhD disszertációk száma nyolc, 2007. februárjától, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán, élelmiszerismeretet, vendéglátás történetet (angolul is) és több más, a gasztronómia körébe tartozó tárgyat oktatok, illetve részt veszek a Kar Kutatási Szakkolégiumának munkájában.

2010. júliusától, hét éven át, a Vendéglátás tanszék vezetője voltam, jelenleg a tanszék vendégelőadója vagyok. 2013-ban, a BGE-től professzor emeritus címet kaptam.

 

 

I was born in 1941 in Budapest, Hungary, In Mosonmagyaróvár acquired agricultural engineering degree (MSc, 1963), candidate of agriculture (PhD, Hungarian Academy of Sciences, 1990), doctor habil. (1996). Most of my activities were linked to the field of nutrition, while still primarily a monogastric animals. In the last 10-15 years I am dealing with the problem of human nutrition, including the influence of the quality of feed on animal origin foods, moreover the food safety and the biological changes that occur during food preparation. In this context, my work in 2005, I received the “Tangl Ferenc Award” of Hungarian Society of Nutrition Sciences. (some of other important honors are: 1983: Special Award of the Hungarian Academy of Sciences; 1985: Special Award of the Department of Food and Agriculture; 1999: Academy Award of the Hungarian Academy of Sciences; 1999: Honorary Doctor of the University of Debrecen (Dr.h.c.); 2000-2003: Széchenyi professorial fellow, Wittmann Antal Award of NYMU Agr.Univ. of Mosonmagyaróvár).

 
So far, I was author or co-author of 15 books and more than 250 publications which were published out of the home scientific journals in abroad too (in foreign languages). About 62 publications were more than hundred times either in domestic or foreign scientific literature cited. I was co-author in five patents. I am regular (often invited), lecturer of the national and international scientific conferences, and various Hungarian institutions of higher education. Scientific and educational lectures held so far, the number exceeds the total 750 (of which approximately 100 foreign languages). I am fluent in English and German.


I am member of a number of domestic and foreign scientific organizations and advisory committees of the scientific journals, and still plays in various functions.


I am also regular lecturer at various doctorial schools, under his leadership were finished eight CSc / PhD dissertation.


Since February 2008, I am associate professor of the Commerce, Catering and Tourism College of the Budapest Business School, where I am teaching food sciences furthermore history of catering (in English too). In 2010 I was appointed as professor, and from 1th of July, over seven years long to head of the Department of Hospitality. Actually I am visiting professor on same Department. In 2013 I was received professor emeritus title from the BBS.

Fogadóóra

Helye Ideje Megjegyzés
Alkotmány u. 9-11. II emelet 208/b csütörtök: 12:00-13:00 Szorgalmi időszakban
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM