Keresés:
Események
«2020. május»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 Tóth Gábor

Tóth Gábor

Mesteroktató

Elérhetőségek:
  • Szobaszám: Alkotmány utca 9-11., Oktató Kabinet
  • Telefon: 374-6200
  • Belső telefon: 271 mellék
  • Email: gabor190@gmail.com

Bemutatkozás

Tóth Gábor vagyok a Budapesti Gazdasági Egyetem mestertanára. 38 éve dolgozom a vendéglátásban, tanulmányaimat az Ecseri úti Vendéglátóipari Szakiskolában kezdtem, és mivel első munkahelyem Európa akkori legnagyobb szállodája volt, a Szabadság Szálló (ma Best Western Hungária), így magával ragadott a szállodák világa.

Pályafutásomat pincérként kezdtem, majd folyamatos tanulás után éttermi vezetőként folytattam. Legtöbb munkahelyem budapesti első osztályú szálloda volt. Egyetlen kitérő volt egy 8 éves periódus, amikor az Utasellátó Vállalat I. osztályú nemzetközi étkező kocsijain jártam Európát. Szoktam mondani, hogy nincs olyan járműtípus, amelyen ne dolgoztam volna. Volt benne vonat, hajó, de még helikopter is.

Felsőfokú tanulmányaimat a Budapesti Gazdasági Főiskolán kezdtem, mint Üzleti szakoktató, és a Budapesti Gazdasági Egyetemen folytattam, mint Közgazdász Mestertanár.

Négy évvel ezelőtt megalakítottuk a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületét, amelynek alapító tagja, és alelnöke vagyok.

12 éve tanítok hivatásszerűen fiatalokat és felnőtteket egyaránt.

2012-től Kamarai vizsgabizottsági tagként delegálnak szakmai vizsgákra a Vendéglátás szakmacsoportban. 

2013-tól Kamara által felkért Gyakorlati képzőhely ellenőrként és Szintvizsga elnökként is dolgozom. 

2014-ben A Tankönyvmester kiadó gondozásában megjelent tankönyvem: Czirle Klára-Tóth Gábor: Vendéglátó szakmai idegen nyelv (angol). 

2015-től a Nemzetgazdasági Minisztérium szakértője, a pincér szakma moduljainak, SZVK-jának, kerettantervének kidolgozásában.

2016-tól a Pannon Gasztronómiai Akadémia tagja, éttermi terület szakértőjeként is tevékenykedem.

2015-től dolgozom közösen aBocus d’Or Akadémiával, a Stage-manager-i pozíciót látom el különböző versenyeken. 2016-tól az NSZFH által felkért szakértő, írásbeli vizsgaanyagok, tankönyvek lektorálása, írása a feladatom. 2017-től Vendéglátás Menedzsment cégcsoport éttermi szakértőjének kértek fel.

 

Introduction: 

My name is Gábor Tóth, Master Teacher of Catering and Tourism of Budapest Business School/ University of Applied Science. I have been working in the field of catering for 38 years. My studying started in Ecseri úti Secondary and Vocational School of Catering. My first workplace was the most significant hotel at that time, Szabadság Szálló (today its name is Best Western Hungária) and my enthusiasm towards catering derives from this time.

I started my career as a waiter and then after continuous learning continued as a restaurant manager. Most of my jobs were first class hotels in Budapest. There was an 8-year period, and I travelled in several countries of Europe on first class international dining carriages of International Food Carrying Company. I used to say that there is no type of vehicle on which I would not have worked, there was train, ship, but even helicopter.

I started my studies as a Business Vocational Trainer at the College of Catering, Commerce and Tourism in Budapest and went to Budapest Business School to continue my studies as a Master of Economics.

Four years ago, we established the National Association of Catering Professional Educators, whose founding member and vice-president is me.

I have been teaching young people and adults professionally for 12 years.

Since 2012 as a professional examiner and member of the Chamber Examination Board has been representing the committee in Catering and Tourism examinations.

Commissioned by the Chamber I fulfil the duties as inspector of practical training places and as head of level vocational examination.

In 2014, my textbook title with “Vendéglátó szakmai idegen nyelv” (Czirle Klára-Tóth Gábor) in English language published by the publisher of the Tankönyvmester.

Since 2015 I have been participating as an expert in the development of the modules of the waiter profession and the framework of curriculum at the Ministry of National Economy.

From 2016 I am a member of the Pannon Academy of Gastronomy and I also contribute as an expert in the restaurant area.

From 2015 I work with the Bocus d’Or Academy, I have stage-manager position in different competitions. From 2016 I am an expert invited by NSZFH, my task are to proofread written examination materials, revision and writing of textbooks. From 2017 I was asked to be a restaurant expert at Hospitality Management.

Fogadóóra

Helye Ideje Megjegyzés
Alkotmány u. 9-11. Oktató Kabinet péntek: 12:30-13:30 Előzetes egyeztetés alapján
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM