Keresés:
Informatika

Informatika szintfelmérő

Alapképzés

Az Ön teendői

>> Szintfelmérő feladatsor megoldása a Coospace rendszerben, online
>> Az „Informatikai készségfejlesztés” (INES0BA00) választható tantárgy felvétele, és minél jobb eredménnyel való teljesítése, amennyiben a szintfelmérő eredménye alapján úgy érzi, hogy vannak hiányosságai.

Érintett szakok

>> turizmus-vendéglátás alapszak (nappali magyar, angol és német nyelvű képzés)
>> kereskedelem és marketing alapszak (nappali magyar, angol nyelvű képzés)

A felmérő megírásánál választható két idősáv:

  1. szeptember 4. kedd 9.00-12.00 óra, vagy
  2. szeptember 5. szerda 13.00-16.00 óra.

Az informatika felmérőnél fontos, hogy

  • egyszer töltheti ki,
  • 60 perc áll a rendelkezésére. Úgy kezdje meg a feladatok megoldását, hogy az idősávon belül maradva a 60 percet maximálisan ki tudja használni.

A felkészüléshez biztosítjuk a próbakitöltés lehetőségét, így már az "éles" teszt előtt is megismerheti a Coospace rendszer működését. Időpontja: 2018. augusztus 28. 9:00 óra és augusztus 31. 12:00 óra között, a Coospace rendszerben, az „Informatika felmérő” színtér megfelelő alszínterében.

A frissülő információkért is érdemes időnként az „Informatika felmérő” Coospace színtérbe látogatnia. Kérdéseit az ott található Fórumon keresztül felteheti, készséggel állunk rendelkezésére.


 

Részletes információk

Az informatikai készségek ma már az élet minden területén nélkülözhetetlenek, így ezek használatára, fejlesztésére nagy figyelmet fordítunk. Egyetemünkön vannak tantárgyak, amelyeknek oktatása és számonkérése is számítógépen zajlik, és az órákon feltételezzük a magabiztos Microsoft Office csomag használatot.

A felmérő dolgozat témája kifejezetten a középiskolai középszintű informatika törzsanyag lesz.

  • A felmérés során a hozott elméleti tudását egy feleletválasztásos teszttel fogjuk próbára tenni.
  • A gyakorlati feladatok megoldásában való jártasságát egy táblázatkezelési feladatsor megoldásával mérjük.

Minkét feladatfajtára láthatnak majd példát a Coospace oktatást támogató informatikai rendszerben.

Az informatikai előismeretek hiánya vagy bizonytalansága esetén ajánljuk az „Informatikai készségfejlesztés nevű alapozó tárgyunk felvételét az 1. félévben, hogy az erre épülő Informatika és a világ” 2. félévre, valamint a „Statisztika és valószínűségszámítási alapok3. félévre ajánlott tárgyunk követelményeinek teljesítéséhez az informatikai háttérrel rendelkezzen. Így sikeres előrehaladása megalapozott lesz az Egyetemen és később a munkaerőpiacon.

Az „Informatikai készségfejlesztés” 1. féléves választható tantárgy felvételének további előnye is van:

  • Ezt a szolgáltatást az Egyetem ingyenesen nyújtja, és a felmérő eredményétől függetlenül Ön felveheti.

A félévi munkától és az elért eredményétől függően prémiumpontok szerezhetők „beszámítással” a következő féléves „Informatika és a világ” kötelező tárgyba, melyet az 1. és 2. félévben is meghirdetünk, hogy ne legyen az első félév túl megterhelő.

A felmérőt a CooSpace rendszerben, online kell kitöltenie.

Hangsúlyozzuk, hogy a szintfelmérők célja elsősorban a visszajelzés, azok eredménye semmilyen hátrányos következménnyel nem jár Önre nézve. Tanulmányai tervezéséhez fontos, hogy reális visszajelzést kapjon felkészültségéről, mi pedig a teszt anyagának a hallgatók zöme által helyesen kitöltött részét ismertnek feltételezzük, arra építünk az oktatás során. Kérjük ezért, hogy mindenképpen írja meg az online szintfelmérőket, és azokhoz ne vegyen igénybe semmilyen külső segítséget. Köszönjük!

Kellemes nyári kikapcsolódást kívánunk,

Dr. Törcsvári Zsolt
Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék vezetője

 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM