Keresés:
Informatika

Informatika szintfelmérő

Alapképzés

Az Ön teendői

>> Szintfelmérő feladatsor megoldása a Coospace rendszerben, online
>> Az „Informatikai készségfejlesztés” (INES0BA00) választható tantárgy felvétele, és minél jobb eredménnyel való teljesítése, amennyiben a szintfelmérő eredménye alapján úgy érzi, hogy vannak hiányosságai.

Érintett szakok

>> turizmus-vendéglátás alapszak (nappali magyar és angol nyelvű képzés)
>> kereskedelem és marketing alapszak (nappali magyar és angol nyelvű képzés)

A felmérő megírásának idősávja:

Augusztus 21. 12.00 óra és augusztus 30. 20.00 óra között, egyszeri alkalommal (éles teszt), ami kérés esetén pót idősávval hosszabbítható (de az éles teszt nem ismételhető)

Az informatika felmérőnél fontos, hogy

  • egyszer töltheti ki (próbakitöltés nincs),
  • 60 perc áll a rendelkezésére. Úgy kezdje meg a feladatok megoldását, hogy az idősávon belül maradva a 60 percet maximálisan ki tudja használni.

A frissülő információkért is érdemes időnként az „Informatika felmérő” Coospace színtérbe látogatnia. Kérdéseit az ott található Fórumon keresztül felteheti, készséggel állunk rendelkezésére.


 

Részletes információk

Az informatikai készségek ma már az élet minden területén nélkülözhetetlenek, így ezek használatára, fejlesztésére nagy figyelmet fordítunk. Egyetemünkön vannak tantárgyak, amelyeknek oktatása és számonkérése is számítógépen zajlik, és az órákon feltételezzük a magabiztos Microsoft Office csomag, ezen belül kiemelten az Excel program használatot.

A felmérő dolgozat témája kifejezetten a középiskolai középszintű informatika törzsanyag lesz, melyet egy gyakorlati, táblázatkezelési feladatsor megoldásával mérünk.

A feladatsor a Coospace oktatást támogató informatikai rendszerből tölthető le. A megoldás után szintén a Coospace rendszerben adhatók meg a kapott megoldások, melynek kiértékelése ott történik automatikusan.

Az informatikai előismeretek hiánya vagy bizonytalansága esetén - ha az elért eredmény nem éri el a 80%-ot - ajánljuk az „Informatikai készségfejlesztés nevű alapozó tárgyunk felvételét az 1. félévben, hogy az erre épülő Informatika és a világ” 2. félévre, és még inkább a „Statisztika és valószínűségszámítási alapok3. félévre ajánlott, valamint a 4. félévre ajánlott „Üzleti statisztika” tárgyunk követelményeinek teljesítéséhez az informatikai háttérrel rendelkezzen. Így sikeres előrehaladása megalapozott lesz az Egyetemen és később a munkaerő-piacon.

Az „Informatikai készségfejlesztés” 1. féléves választható tantárgy felvételének további előnye is van:

  • Ezt a szolgáltatást az Egyetem ingyenesen nyújtja, és a felmérő eredményétől függetlenül Ön felveheti.
  • A félévi munkától és az elért eredményétől függően prémiumpontok szerezhetők „beszámítással” a következő féléves „Informatika és a világ” (melyet az 1. és 2. félévben is meghirdetünk, hogy ne legyen az első félév túl megterhelő), és a Statisztika és valószínűségszámítási alapok3. félévre ajánlott kötelező tárgyakba, 10-10 pont erejéig, mely hozzáadódik a két tárgy maximálisan elérhető 100-100 pontjához.

Hangsúlyozzuk, hogy a szintfelmérők célja elsősorban a visszajelzés, azok eredménye semmilyen hátrányos következménnyel nem jár Önre nézve. Tanulmányai tervezéséhez fontos, hogy reális visszajelzést kapjon felkészültségéről, mi pedig a teszt anyagának a hallgatók zöme által helyesen kitöltött részét ismertnek feltételezzük, arra építünk az oktatás során. Kérjük ezért, hogy mindenképpen írja meg az online szintfelmérőket, és azokhoz ne vegyen igénybe semmilyen külső segítséget. Köszönjük!

Kellemes nyári kikapcsolódást kívánunk,

Dr. Törcsvári Zsolt
Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék vezetője

 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM