Keresés:
Események
«2019. február»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

„Biztonságos – Minőségi - Mentes vendéglátás” tanácskozás
2018.11.12
2018. november 30.

Meghívó


Örömmel hívjuk Önöket a Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és
Idegenforgalmi Kar, a BGE KVIK Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ és a Lisztérzékenyek
Érdekképviseletének Országos Egyesülete közös szervezésében megrendezendő


„Biztonságos – Minőségi - Mentes vendéglátás”
tanácskozásra, amelynek


Időpontja: 2018. november 30, péntek, 10 óra


Helyszíne: BGE Markó utcai épület, Aula (1055 Budapest, Markó utca 29-31.)


A rendezvényen a „glutén- és más mentes” vendéglátás nehézségeivel és sikereivel ismerkedhetnek
meg a résztvevők az egyes témakörök ismert szakértőinek előadásaiból és a vendéglátók eddigi
tapasztalataiból. Keressük a választ a miértekre és a hogyanokra, és szeretnék elérni, hogy aki belevág
a „mentes” vendéglátásba, az ismerje a vendégek elvárásait és legyen tisztában a szolgáltatók
felelősségével.


A rendezvényre meghívjuk azokat a cégeket is, akik gluténmentes termékeket gyártanak, forgalmaznak
és ajánlják termékeiket a vendéglátásban és turizmusban érdekelt vállalkozásoknak. Szeretnénk
platformot teremteni az ismerkedésre, kapcsolatfelvételre.


A rendezvényen a részvétel a gyártó cégek és az érdeklődők számára is ingyenes, de előzetes
regisztrációhoz és a jelentkezés elfogadásához kötött.


Kérjük, hogy a jelentkezési lapot kitöltve a coeliac@t-online.hu e-mail címre küldjék vissza,
legkésőbb 2018. november 25-ig.


Várjuk az éttermek, cukrászdák, szállodák, pékségek, pizzériák, szakmai szervezeteinek, az egyes
szolgáltatók tulajdonosainak, szakmai vezetőinek és munkatársainak jelentkezése mellett, a
vendéglátást hivatásnak választó hallgatókét, és azokét is, akik nap mint nap találkoznak a coeliakiás
vendégekkel.

 

„Biztonságos – Minőségi - Mentes Vendéglátás”
“Testing of real life environment use of gluten-free offer in restaurants”


9:00 – 10:00 Regisztráció és wellcome coffee break


10:00 – 10:10 Megnyitó dr. Radácsi László rektori tanácsadó, Budapesti Gazdasági Egyetem; igazgató, Budapest LAB - Vállalkozásfejlesztési Központ


10:10 – 10:30 Mentes vendéglátás dr. Lugasi Andrea (BGE)


10:30 – 10:50 Diétás étkeztetés Zentai Andrea (OGYÉI)


10:50 – 11:10 FOCUS IN CD projekt bemutatása Koltai Tünde (LÉOE)


11:10 – 11:30 Coeliakia és más érzékenységek dr. Gyimesi Judit (HeimPál Kórház)


11:30 – 11:50 „Mentes” diéták Dakó Eszter (Semmelweis Egyetem)


11:50 - 12:10 A fogyasztók tájékoztatása (jogszabályi előírások) Móricz Tamás (Food and Agro Kft.)


12:10 -12:30 „Mentes” termékek előállítása (mérés, termékfejlesztés) dr. Tömösközi Sándor (BME)


12:30 – 13:20 Ebédszünet


13:20 – 13:40 „Érzékeny” fogyasztó (érdek)védelme Koltai Tünde (LÉOE)


13:40-– 14:00 Az ételallergiások nehézségei a vendéglátásban Györke Stefánia, dr. Lugasi Andrea (BGE)


14:20 – 14:40 Gluténmentes vendéglátás Magyar Márton (LÉOE)


14:40 – 15:00 Ételallergiások ellátása a közétkeztetésben Páger Zsolt (Hungast)


15:00 – 15:20 „Érzékeny” szállodai vendéglátás egyeztetés alatt


15:20 – 16:00 Panel beszélgetés gyártókkal, szolgáltatókkal egyeztetés alatt


16:00 – 16:15 Összegzés

 

 

Budapest, 2018. október 30.


                Koltai Tünde                                                                                dr. Lugasi Andrea
Lisztérzékenyek Érdekképviseletének                                                Budapesti Gazdasági Egyetem
           Országos Egyesülete                                           Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM