Keresés:
Események
«2018. december»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

„Biztonságos – Minőségi - Mentes vendéglátás” tanácskozás
2018.11.12
2018. november 30.

Meghívó


Örömmel hívjuk Önöket a Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és
Idegenforgalmi Kar, a BGE KVIK Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ és a Lisztérzékenyek
Érdekképviseletének Országos Egyesülete közös szervezésében megrendezendő


„Biztonságos – Minőségi - Mentes vendéglátás”
tanácskozásra, amelynek


Időpontja: 2018. november 30, péntek, 10 óra


Helyszíne: BGE Markó utcai épület, Aula (1055 Budapest, Markó utca 29-31.)


A rendezvényen a „glutén- és más mentes” vendéglátás nehézségeivel és sikereivel ismerkedhetnek
meg a résztvevők az egyes témakörök ismert szakértőinek előadásaiból és a vendéglátók eddigi
tapasztalataiból. Keressük a választ a miértekre és a hogyanokra, és szeretnék elérni, hogy aki belevág
a „mentes” vendéglátásba, az ismerje a vendégek elvárásait és legyen tisztában a szolgáltatók
felelősségével.


A rendezvényre meghívjuk azokat a cégeket is, akik gluténmentes termékeket gyártanak, forgalmaznak
és ajánlják termékeiket a vendéglátásban és turizmusban érdekelt vállalkozásoknak. Szeretnénk
platformot teremteni az ismerkedésre, kapcsolatfelvételre.


A rendezvényen a részvétel a gyártó cégek és az érdeklődők számára is ingyenes, de előzetes
regisztrációhoz és a jelentkezés elfogadásához kötött.


Kérjük, hogy a jelentkezési lapot kitöltve a coeliac@t-online.hu e-mail címre küldjék vissza,
legkésőbb 2018. november 25-ig.


Várjuk az éttermek, cukrászdák, szállodák, pékségek, pizzériák, szakmai szervezeteinek, az egyes
szolgáltatók tulajdonosainak, szakmai vezetőinek és munkatársainak jelentkezése mellett, a
vendéglátást hivatásnak választó hallgatókét, és azokét is, akik nap mint nap találkoznak a coeliakiás
vendégekkel.

 

„Biztonságos – Minőségi - Mentes Vendéglátás”
“Testing of real life environment use of gluten-free offer in restaurants”


9:00 – 10:00 Regisztráció és wellcome coffee break


10:00 – 10:10 Megnyitó dr. Radácsi László rektori tanácsadó, Budapesti Gazdasági Egyetem; igazgató, Budapest LAB - Vállalkozásfejlesztési Központ


10:10 – 10:30 Mentes vendéglátás dr. Lugasi Andrea (BGE)


10:30 – 10:50 Diétás étkeztetés Zentai Andrea (OGYÉI)


10:50 – 11:10 FOCUS IN CD projekt bemutatása Koltai Tünde (LÉOE)


11:10 – 11:30 Coeliakia és más érzékenységek dr. Gyimesi Judit (HeimPál Kórház)


11:30 – 11:50 „Mentes” diéták Dakó Eszter (Semmelweis Egyetem)


11:50 - 12:10 A fogyasztók tájékoztatása (jogszabályi előírások) Móricz Tamás (Food and Agro Kft.)


12:10 -12:30 „Mentes” termékek előállítása (mérés, termékfejlesztés) dr. Tömösközi Sándor (BME)


12:30 – 13:20 Ebédszünet


13:20 – 13:40 „Érzékeny” fogyasztó (érdek)védelme Koltai Tünde (LÉOE)


13:40-– 14:00 Az ételallergiások nehézségei a vendéglátásban Györke Stefánia, dr. Lugasi Andrea (BGE)


14:20 – 14:40 Gluténmentes vendéglátás Magyar Márton (LÉOE)


14:40 – 15:00 Ételallergiások ellátása a közétkeztetésben Páger Zsolt (Hungast)


15:00 – 15:20 „Érzékeny” szállodai vendéglátás egyeztetés alatt


15:20 – 16:00 Panel beszélgetés gyártókkal, szolgáltatókkal egyeztetés alatt


16:00 – 16:15 Összegzés

 

 

Budapest, 2018. október 30.


                Koltai Tünde                                                                                dr. Lugasi Andrea
Lisztérzékenyek Érdekképviseletének                                                Budapesti Gazdasági Egyetem
           Országos Egyesülete                                           Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar


Hírek

Hírek

Mesterképzésre, alapképzésre, felsőoktatási szakképzésre jelentkező hallgatók számára

„Hungarikumok: múltunk és jövőnk”

A Kari és Elektronikus Könyvtár vizsgaidőszaki nyitva tartása/Opening hours of Faculty and Electronic Library in exam period

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM