Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Duális képzés
2015.04.07
Részletekről itt olvashatsz!

A duális képzés

A duális képzés célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A képzés keretében a hagyományosnál lényegesen hosszabb szakmai gyakorlaton vehetsz részt, így az elméleti tudás mellett komoly munkaerő-piaci tapasztalatra (és előnyre!) is szert tehetsz. Tanévenként, összesen 26 hetet töltesz az iskolapadban, és 22 hetet a vállalkozásnál, továbbá a szakmai gyakorlatos félév alatt is a cégnél dolgozol. A vállalkozással kötött hallgatói munkaszerződés értelmében a képzés teljes idejére hallgatói munkadíjat (fizetést) kapsz. 

Miért érdemes tehát a duális képzést választanod?

  • Magas színvonalú, gyakorlatorientált képzés: Valódi problémákkal, kihívásokkal, feladatokkal kell megbirkóznod vállalati környezetben, ezen kívül a választott szakmád legfrissebb újdonságait a legjobb szakemberektől tanulhatod meg.
  • Kiváló referencia a munkaerőpiacon! A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a duális képzésben tanulók 85%-a munkaszerződéssel kerül ki az egyetemről, főiskoláról.
  • Pénzügyi önállóság, munkalehetőség: a gyakorlati idő során hallgatói munkaviszonyba kerülsz a választott céggel, így munkabért is kapsz majd.

A BGF KVI Karának duális partnerei:

  • kereskedelem és marketing: GfK Hungária ZRt., KITE Zrt., BUM – Bevásárló és Tematikus utcák Nonprofit Kft., AUCHAN Magyarország Kft.
  • turizmus-vendéglátás: Confhotel Kft., Danubius Hotels Nyrt., Kárpátia Étterem Kft., La Fiesta Kft., Nur Neckermann Kft., Savim Hungary Szolgáltató Kft. 

Hogyan kell jelentkezni a duális képzésre?

Jelenleg azok jelentkezhetnek a duális képzésekre, akik 2015. február 15-ig jelentkeztek arra a szakra és abban az intézménybe, ahol a duális képzést szeretné folytatni.

Első lépésként jelentkezz az általad kiválasztott céghez (több céget is választhatsz a meghirdetettek közül), a dualis@kvifk.bgf.hu e-mail címen, a következő dokumentumok megküldésével:

  •  Fényképes önéletrajz
  • Motivációs levél

  

Kérünk Titeket, hogy mindkét dokumentumot minden esetben az alábbi formátumban mentsetek el:

vezetknev_keresztnev_ceg_neve_motivacios_level

vezeteknev_keresztnev_ceg_neve_oneletrajz

A levél tárgya minden esetben a dualis_cegnev legyen!

Kivételt képez a partnerek közül két cég, ahol a következő a jelentkezés menete:

 

A Confhotel Kft. esetében Árva Katalin részére kell elküldeni a jelentkezéseket az arva.kata@confhotel.hu email címre, illetve érdeklődni a 06 20 529 5111 telefonszámon lehet.

 

Az AUCHAN Magyarország Kft. esetében pedig párhuzamos jelentkezést kérünk. Először mindenkinek regisztrálni kell az Auchan honlapján a https://auchan.hrfelho.hu/allasajanlat/188/jelentkezes-dualis-kepzesre linken, majd kérjük, hogy a dualis@kvifk.bgf.hu email címre is küld el a jelentkezésedet.

 

A jelentkezést követően kapcsolatba fognak lépni veled a cégek, és tájékoztatnak a kiválasztás menetéről.

 

Mikorra fog eldőlni, hogy felvételt nyertél-e a duális képzésre?

Július elejére (legkésőbb 2015. július 3-ra) meg fogod tudni, hogy melyik céggel köthetsz munkaszerződést. A duális képzés megkezdésének feltétele, hogy a vállalattal együttműködő Főiskola adott alapképzési szakjára felvételt nyerj, vagyis célszerű ezt az intézményt és szakot első helyen megjelölni (A jelentkezési sorrend a jelentkezési határidő lejártát követően egy alkalommal módosítható minden képzés esetében legkésőbb 2015. július 9-ig.). A duális képzésben állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatók egyaránt részt vehetnek.

Amennyiben további kérdésed van, írj a dualis@kvifk.bgf.hu e-mail címre, vagy hívd a 301-3441-es telefonszámot, és keresd a Karrier iroda munkatársait.


Hírek

Hírek

Adatbázisok bemutatása TEAMS-en keresztül

Kedves Hallgatók! Könyvtárunk a Kari Könyvtárral közösen online hivatkozáskészítési tréningeket tart.

koronavírus ideje alatt

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM